Ongeïnspireerd VVW lijdt eerste nederlaag van seizoen!

21-10-2013

Kleine Sluis – V.V.W. 2-0
Onthutsend slecht begon VVW aan de wedstrijd geen organisatie, scherpte, beleving en inzet vandaag, en ja dan verlies je met alle respect uiteindelijk van een nog slechtere ploeg! Alles wat VVW 2 weken geleden liet zien tegen Vrone had men gemakshalve deze zondag thuis gelaten, na 15 minuten keken de toch vele uit Wervershoof gekomen supporters elkaar aan met een blik van “wat gebeurt hier” en dat zou de hele wedstrijd zo blijven. Behalve de hierboven genoemde kenmerken voor een goede pot voetbal wist men vanaf het beginsignaal geen raad met de opstelling van Kleine Sluis die met 1 spits speelde, en 3 doorschuivende middenvelders. Koen Verlaat Twan Sijm hadden de grootste moeite met wie wie zou kiezen wanneer dat gebeurde en als je middenveld dan geen ondersteuning geeft is de verwarring compleet. Op die manier kwam VVW dan ook niet aan goed voetballen toe, simpel de bal van A naar B spelen lukte niet laat staan een aanval proberen op te zetten. Heel af en toe kwam er met wat geluk vanaf de zijkanten wat voor de goal, maar zodanig dat Bert hier niets mee kon! Kenmerkend voor de wedstrijd was het moment dat Kleine Sluis zowaar een aanval produceerde. De verdediging van VVW elkaar aan stond te kijken en de bal in het doel ZOU verdwijnen. Echter Joris Schouten besloot de bal a la Marco uit het doel te slaan, gevolg rode kaart en penalty, die hoewel heel slecht werd ingeschoten er wel in ging. Door deze domme actie kon VVW de wedstrijd verder vervolgen met 10 man. Op zich geen probleem zou je denken zelfs met 10 man moet je van Kleine Sluis kunnen winnen, maar dan zou er de 2e helft wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. We hoopten dat de peptalk of donderspeech van de trainer het gewenste effect zou hebben. In plaats van de mouwen op te stropen, of zoals ze in Rotterdam zeggen “niet lullen maar poetsen” ging men op dezelfde manier verder. Rens die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde werd gewisseld voor Hidde Koomen eindelijk denk je dan, er komt power in de ploeg dat zal de wedstrijd kantelen, maar ondanks zijn inzet, het blijft wel een teamsport, en dat team stond er vandaag gewoon niet! De wedstrijd had nog een hilarisch moment waarop we bijna nog gelijk maakten. Stefan Otsen ramde de bal naar voren en doordat de wind plotseling vat kreeg op de hoge bal was de timing van de keeper van Kleine Sluis niet goed, en stuiterde de bal via zijn borst over hem heen en rolde met veel effect naar het doel, met een uiterste krachtsinspanning en een botsing met de paal werd de gelijkmaker voorkomen, hoe bedoel je beleving! Kleine Sluis overigens een ploeg die het fysieke zeker niet schuwt had maar één doel voor ogen de 3 punten in huis houden en daar deden ze dan ook alles voor. Het enige wapenfeit wat VVW daar tegenover kon stellen was laat in de 2e helft eindelijk één goede voorzet van Bart Boos op de linkerkant die door Bert Steltenpool naast werd gekopt. Twan Sijm, die ook geen goede wedstrijd speelde werd gewisseld voor Alain Manirambona, niet echt een debuut waar je gezien de omstandigheden blij mee moet zijn, maar toch liet hij in die paar speelminuten zien dat hij zijn mannetje staat. Uiteindelijk werd het ook nog 2-0 doordat een speler van Kleine Sluis gewoon langs alles en iedereen mocht lopen en de bal ook nog langs Marco wist te schieten. Gelukkig floot de scheidrechter voor het eindsignaal en alle VVW supporters keerden gedesillusioneerd huiswaarts. Dit was echte de slechtste wedstrijd tot nu toe. Geen “man of the match” vandaag dat zou teveel zijn geweest, uitblinker dan maar Marco Smit die wist met een aantal nog knappe reddingen VVW te behoeden voor nog meer schade. Is dit resultaat een ramp NEE dat ook weer niet, tenslotte is het na 6 competitieduels de 1e nederlaag. We haken even af bij de top 3 staan nog steeds keurig op een 6e plaats met uitzicht naar boven. Dus mannen volgende week tegen de Blokkers moet het zeker anders maar dat weten jullie zelf ook wel. Lekker trainen en koppies leeg maken dan staan jullie er zeker weten met een andere instelling bij dan vandaag, dan staat er weer een TEAM!
A.s. zondag speelt VVW thuis tegen De Blokkers aanvang 14.00 uur Sportpark "de Westrand" wie weet tot dan! Foto's van de wedstrijd -;) vind u terug in het menu onder Foto's
Peter Schilperoort