VVW geeft steeds meer glans aan goed seizoen door winst op Forward

14-04-2014

VVW geeft steeds meer glans aan goed seizoen door winst op Forward

Laten we eerlijk zijn, de criticasters hadden vooraf niet verwacht dat VVW momenteel een vierde plek zou innemen in de derde klasse. Vechten in het linker rijtje, dat was wat men verwachtte. Het zou mooi zijn als VVW met deze redelijk jonge selectie, deze plek weet vast te houden. Het is een gedeelde, maar het doelsaldo mede mogelijk gemaakt door onze topscoorder Bert Steltenpool, is bepalend. Het eerste kwartier waren Forward en VVW aan elkaar gewaagd en ging het spel mooi op en neer. In de 13e minuut speelde Ries Grooteman, die zijn eerste volle wedstrijd speelde dit seizoen en dit goed deed, onze spits aan zoals een spits bediend wil worden. Bert Steltenpool kwam in voor hem ideale stelling en dat is aan Bert goed besteed. Heel beheerst tekende hij 1-0 aan. Nog geen minuut later was het 1-1. Dat was niet alleen de verdienste van Forward. Dat gold ook voor de 1-2. VVW ‘werkte’ mee aan de tegengoals, maar liet zich daardoor als team niet van de wijs brengen. Dat tekent ook de instelling van afgelopen zondag. De schouders eronder en eigen spel blijven spelen. In het laatste kwartier eerste helft, deden o.a. John de Wit en Joris Schouten, pogingen de gelijkmaker erin te prikken. Dat lukte niet en we keken dan ook tegen een achterstand aan met de rust.

De tweede helft was VVW over het algemeen de betere ploeg tegen een Forward dat nare overtredingen niet schuwde. Dat honoreerde de leidsman zo nu en dan terecht met geel. Joris Schouten had en wij overigens ook, graag eens een keer één van zijn mooie vrije trappen het doel in zien zeilen, maar de lat was het resultaat. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven. John de Wit bediende Rens Grooteman en die weet dit seizoen het doel evenals Bert goed te vinden. 2-2. Zag Joris Schouten in de 68e minuut een vrije trap van hem op de lat, in de 75e minuut nam hij er één van de zijkant. Messcherp aangesneden door Joris, waarbij Rens Grooteman prima voor zijn man kwam en keihard inkopte. Dat noem je in het voetbal een ‘goeie’ goal. Terechte voorsprong als resultaat. VVW bleef goed spelen, maar de laatste vijf minuten werd het alsnog benauwd. Met behulp van paal, nadat eerder John de Wit de bal van de lijn haalde, bleef de voorsprong echter terecht behouden.

Tijdens en na afloop bleek dat oud-trainer Constatijn Schouten nog steeds niet geleerd heeft waardig met verlies om te gaan. De leidsman moest het onterecht ontgelden. Aan het einde van het seizoen staat elk team waar het hoort te staan. Dat geld ook voor onze jongens en het ziet er naar uit dat het een mooie plaats wordt!!! Man of the match noem ik al enige tijd niet meer, maar daar zou ik deze wedstrijd zeker teveel kandidaten voor hebben gehad. Ik had kunnen kiezen tussen Bert, Rob, Twan, John, Joris, Raymon of Lex. Volgende wedstrijd is na de eerste Koningsdag. We weten allemaal hoe dat hier gevierd gaat worden. Een klein beetje aan het mooie plekkie op de ranglijst denken en er is op 27 april energie over voor en tegen JVC.

Ton Sijm