Wat was het mooi

16-06-2014

Oranje verslaat Spanje met 3-4!

Het was spannend... want zouden de mannen van Louis er klaar voor zijn?
Aan Louis (en Truus) zou het niet liggen, zij waren hélemaal voorbereid op de wedstrijd tegen het gevreesde Spanje.
Louis arriveerde, samen met zijn charmante Truus, keurig op tijd, in het spelershome van VVW, waar het allemaal zou gaan gebeuren.
Zijn spelers léken de ontmoeting met de huidige wereldkampioen minder serieus te nemen. Want, tot slechts 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd arriveerden de laatste spelers bij het spelershome. Dat beloofde niet veel goeds! Louis voelde teleurstelling... was de discipline van zijn spelersgroep, waar hij zo op had gehamerd, nú al verdwenen? Óf was het de zelfverzekerdheid van zijn mannen? Waren zij zo overtuigd van hun kunnen, dat de voorbereiding op deze wedstrijd slechts bestond uit het aantrekken van het magische oranje shirt? Een warming-up? Wel nee jôh, niet nodig, we zijn al warm genoeg! Louis kreeg het er Spaans benauwd van. Hij besloot er maar het beste van te maken. Hij gooide zijn prachtige witte coach-pak, hoed en zonnebril aan de kant, verruilde deze voor een outfit in de mooiste kleur die er bestaat en stortte zich op de taak die hem op het lijf geschreven is, namelijk zíjn Oranje naar de overwinning coachen!
Vanaf het eerste balcontact bleken zijn mannen tóch de goede drive in zich te hebben om de Spanjaarden een poepie te laten ruiken. Hoewel de Spaanse spelers zich niet zomaar gewonnen gaven, moesten zij uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Oranje leeuwen.
Met een uitslag van 3-4 konden Louis en zijn staf tevreden zijn.

Perschef Kees Jansma meldde later dat Louis van Gaal, ondanks de nonchalante voorbereiding van zijn spelers, trots was op zijn jongens. Vooral omdat zijn team een samenstelling was van ervaren en íets minder ervaren spelers, die hun plek in het Nederlands elftal hadden gekocht op de Gemeenschapsveiling van Wervershoof, in maart van dit jaar.
Het Spaanse team, werd vertegenwoordigd door een selectie van VVW- coryfeeën, die volgens de perschef, niet bepaald makkelijk waren om te verslaan.

En toen... Wat was dát mooi!!!

Na de zware strijd op De Westrand, arriveerde het Nederlandse en het Spaanse team in de voetbalkantine van VVW, welke was omgetoverd in een waar ‘Holland-House’.
Alsof zij een vooruitziende blik hadden, vermomde het Spaanse team zich direct maar in het oranje.
Na een bakkie koffie en een heerlijke oranje-tompous, zat iedereen er om 21.00 uur helemaal klaar voor. Met de spanning op de gezichten en de stiekem bibberende knietjes, zou iedere hartslagmeter hier op hol slaan.
Een verslag is uiteraard overbodig, want het verloop van deze wedstrijd en de uitslag, die weten we allemaal! Na ieder doelpunt van Nederland werd het gejuich in de kantine groter en uitbundiger. De spanning maakte plaats voor opluchting en ontlading. Wauw, wat was dát mooi, 1-5!!!!!!!!
Tussen de juich-sessies door werd de inwendige mens verzorgd met een heerlijk hapje en drankje, die naarmate de wedstrijd vorderde, beter gingen smaken.
Wij willen de kopers, die tijdens de gemeenschapsveiling hun plek in Oranje van v.v. VVW hebben gekocht, van harte bedanken!
Ook de verzorgster en de heren die Spanje hebben vertegenwoordigd willen wij danken voor hun inzet. Foto's van dit spektakel zijn terug te vinden op deze website in het menu foto's

Wij wensen iedereen nog héééél veel Oranje-plezier toe, in de komende weken van het WK-voetbal.

Voetbalvereniging V.V.W