VVW vergeet één helft te voetballen en verliest van SEW!

06-10-2014

VVW – SEW 1-2
Verassende opstelling vandaag doordat keeper Frank Breg geblesseerd is en Marco Smit ook nog steeds niet helemaal is hersteld moest VVW een beroep doen op een oude bekende die het al een tijdje rustiger aan is gaan doen op voetbalgebied.Wat is het toch fijn als je een beroep kan doen op mensen wanneer je ze nodig hebt! Dus onder de lat staat vandaag good old Richard Ruiter. Raymond Koning is nog herstellende van een liesbreuk dus staat Stefan Otsen weer eens in de basis. VVW begint fel aan de wedstrijd, maar na een minuut of 10 geen enkele kans gecreëerd te hebben gaat het vanaf dat moment een beetje mee in het ritme van SEW dat rustig maar wel fel in de duels probeert richting het doel van VVW te komen. In de 16e min. Claimt VVW een handsbal maar de scheidrechter ziet dit niet als opzettelijk en laat doorspelen. De enige echte mogelijkheid ontstaat door onzorgvuldig verdedigend handelen van VVW. Hierdoor krijgt een speler van SEW in de 18e min. De bal plots voor zijn voeten, Richard Ruiter daardoor op het verkeerde been staat en de 0-1 een feit is. VVW oogt hierdoor zwaar aangeslagen, maar i.p.v. de strijd aan te gaan komt er een bepaalde matheid over de ploeg heen te liggen, en dat ook doet voor de rest van de 1e helft. En daarmee feitelijk de wedstrijd wordt verloren. Als vervolgens Lex Schilperoort, die vandaag niet speelt zoals we van hem gewend zijn, in de 24ste min vlak voor de middenlijn balverlies lijd is het de een SEW speler die met een fantastische boogbal van een meter of 25 Richard weet te passeren 0-2. De laatste kans net voor rust is nog voor VVW als Erwin Neuvel levert een voorzet af, maar is dusdanig hard dat Lex Schilperoort er net niet meer bij kan.
2e helft zal VVW het dus anders aan moeten pakken. Trainer Ivo Rohling besluit om Erwin Neuvel te vervangen voor de fysiek sterke Hidde Koomen. VWW is plotseling feller in de duels en zet SEW onder druk. In de 53ste min. Komt de bal via een mooie pass buitenkantje links van Bart Boos bij Twan Sijm die zijn doelpoging ziet stranden op de uitstekende keeper van SEW, echter de bal voor de voeten van Stefan Otsen valt, die de bal hard achter de keeper laat verdwijnen 1-2. VVW trekt dan het initiatief naar zich toe en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Kansen komen er dan genoeg zoals in de 60ste min een goede voorzet van Rob Rinkel, maar John de Wit heeft zijn vizier vandaag richting “Kerk” staan en verprutst in deze fase van de wedstrijd 2 mooie kansen want ook in de slotminuten lukt het John niet om de bal vanaf rand 16 in het doel te krijgen. Door de druk naar voren ontstaat er nog een kans voor SEW maar Koen Verlaat weet de bal op tijd weg te werken. In de 82ste min. komt Rens Grooteman in het veld voor Lex Schilperoort die vandaag onder zijn normale niveau speelde. Maar helaas ook zijn korte inbreng levert VVW niets meer op. In de blessuretijd nog een laatste vrije trap. Het wachten is op keeper Richard Ruiter die als extra “spits” mee naar voren komt maar de bal gaat net over hem heen en de 3 punten gaan zo richting Nibbixwoud.
Resumé VVW begon fel maar zakte na 10 minuten helemaal weg. 2e helft goed herpakt, voldoende kansen gecreëerd maar slechte afronding. De scheidsrechter van vandaag floot niet alleen het spel behoorlijk dood maar was daarbij ook nog inconsequent met het bestraffen van “overtredingen” voor beide partijen. SEW profiteerde daar slim in 2e helft van door tijd te rekken, die dan ook weer niet helemaal gecompenseerd werd als extra tijd. Een grasmat die ook wat meer aandacht zou mogen verdienen, het leek wel een tapijt waarin de voetballers tot hun enkels in wegzakten, en de bal stroperig over het veld rolde. Kortom voor de aankomende wedstrijden er is nog wel wat werk te verzetten. De blinde poule werd zondag door Joke Karsten gewonnen.
A.s. zondag 12 oktober speelt VVW uit tegen Westfriezen aanvang 14.00 op sportpark “t Krijt in Zwaag”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd door thuisfotograaf Dirk Haakman vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.