In 1e helft legt VVW basis voor overwinning op Westfriezen!

13-10-2014

Westfriezen - VVW 1-3
VVW start op deze prachtige zonnige voetbalmiddag in Zwaag, waarbij het aantal VVW supporters wel weer toegenomen leek te zijn met Richard Ruiter weer in de goal, Hidde Koomen op linksbuiten en de van een liesblessure teruggekeerde Raymon Koning in de basis. Westfriezen ging voortvarend van start en dat leverde na 5 min al een kans op maar de bal werd over het doel gelobd. Daarna golfde het spel heen en weer, en oogde het spel van beide kanten erg slordig. Dit slordige voetbal heeft voor VVW één belangrijk voordeel. In deze fase van de wedstrijd komen de ballen die Westfriezen naar elkaar proberen te spelen bijna altijd bij een speler van VVW uit. Zo ook in de 30 min. foutje in de verdediging van Westfriezen, Joris Schouten profiteert hier optimaal van omspeelt de keeper en zorgt voor de 0-1. Vanaf dat moment gaat VVW vol op de aanval en creëert de nodige kansen maar de beloning blijft uit. Dan in de 39ste min een fantastische pass over 30 meter van Twan Sijm op de goed lopende Hidde Koomen deze rond zeer beheerst af en zo staat VVW ineens op een riante voorsprong van 0-2. In de laatste min. krijgt Hidde nog een dot van een kans maar helaas deze gaat net naast.
2e helft gaat VVW goed van start Westfriezen komt er niet aan te pas. Maar na 5 min kantelt de wedstrijd in het voordeel van Westfriezen omdat VVW niet echt de wil laat zien om de 0-3 te maken en een afwachtende houding aanneemt. Vervolgens heeft VVW dan alle geluk van de wereld dat lat, paal en keeper redding brengen. VVW probeert de rollen om te draaien maar dat lijd alleen tot harde overtredingen, de goed leidende scheidsrechter besluit na de zoveelste harde charge van Hidde dat het genoeg is geweest en trekt geel. Daarna nemen de irritaties toe omdat VVW de greep op het spel kwijt is geraakt. Rob Rinkel pakt een onnodige kaart voor “commentaar op de leiding”. In de 70ste min besluit trainer Ivo Rohling dat het nu tijd is om te wisselen. Voor Hidde Koomen die veel heeft gegeven er nu conditioneel doorheen zit, daardoor erg onrustig in zijn spel wordt komt Stefan Otsen in het veld. Bikkelaar Lex Schilperoort heeft zelf ook het nodige moeten incasseren wordt vervangen door Rob Neuvel. Hierdoor moeten wat tactische omzettingen worden doorgevoerd en dat lijd in de 75ste min tot een mooie aanval ingezet vanaf de linkerkant waarbij de bal op rechts bij Raymon Koning terecht komt. Deze besluit niet zoals “van Persie” onlangs voor eigen succes te gaan, maar de bal breed op de goed meegelopen Joris Schouten te leggen die bal rustig in het doel schuift en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooit 0-3. VVW gelooft het nu wel verder in gaat iets minder fel de duels in. Er komt een moment in de 88ste min. dat de verder voortreffelijk spelende Bart Boos zich simpel door een speler van Westfriezen laat wegzetten en de kopbal verdwijnt over Richard Ruiter in het doel 1-3. Hierna nog een kans voor Westfriezen maar wederom brengt de lat redding en komt VVW goed weg. Stijn Meester komt er nog in voor Raymond Koning. Laatste min. bijna de 1-4 door Rob Neuvel maar dat zou iets te geflatteerd zijn geweest. Het spel was vandaag niet geweldig, ontbreken door de wisselingen wat automatismen maar bij vlagen zeker goed. Aankomende zondag het uitgestelde duel tegen nieuwkomer “Winkel” in de 3e klasse, die het toch verassend goed doet. De winnaar hiervan bekroont zichzelf met plaats (dicht)bij de top 3.
A.s. zondag 19 oktober speelt VVW uit tegen Winkel aanvang 14.00 op sportpark “Winkel”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.