VVW verliest van “kick & rush” voetballend Winkel, toeschouwers de grote winnaar!

20-10-2014

Winkel - VVW 3-2
Bij aankomst op het complex van Winkel zijn de eerste berichten misschien een vaag voorteken. Aanvoerder Bart Boos loopt tijdens de warming up een blessure in zijn linkerbeen op en kan niet spelen dat is een forse streep door de rekening. Rob Neuvel start voor hem in de basis, en Frank Hooiveld is de vervanger van de afwezige Twan Sijm. Winkel promovendus in de 3e klasse heeft een leuk team bij elkaar weten te halen wat ex AFC34, Hollandia, en Katwijk maakt Winkel tot een gevaarlijke counterploeg zoals deze middag zal blijken, de 2 buitenspelers zijn behoorlijk snel en onze backs hebben daar de handen vol aan. De 1e 20 min. golft het spel heen en weer en ligt het tempo hoog. 1e wapenfeit VVW is in de 22ste min voorzet van Raymon Koning waar Hidde Koomen net zijn hoofd niet tegen aan kan zetten. Direct daarna een grote kans voor Winkel maar de bal gaat net voorlangs. 27ste min Raymon geeft een steekpass op Joris maar zijn geplaatste bal zeilt net langs de 2e paal. Dan de 34ste min. de rechtsbuiten van Winkel gaat langs de VVW verdedigers geeft de bal voor op de spits van Winkel die beheerst afrond 1-0, dat is tevens de ruststand.
2e helft beseft VVW dat het anders moet en gaat direct druk zetten op de achterhoede van Winkel maar de uitstekende keeper van Winkel houd stand en zijn doel schoon. Inmiddels incasseert Koen Verlaat een gele kaart voor een harde overtreding op de rappe buitenspeler van Winkel deze is moeilijk af te stoppen zoals later zal blijken. 55ste min. een goede aanval van VVW via Joris komt de bal bij Rob Rinkel die de 1-1 op het scorebord zet. Dan het moment van de spits van Winkel die een “Maradonnaatje” uit de kast haalt, maar gelukkig “de hand van god” word door de scheidsrechter gezien en het doelpunt wordt afgekeurd en de spits krijgt hiervoor een gele kaart als beloning. Richard Ruiter neemt snel de vrije trap en staat hier aan de basis van een schitterende aanval. De bal komt bij Raymon Koning die de baal voorgeeft en Hidde Koomen zorgt voor de verdiende 1-2. Vervolgens is het wachten op de 1-3 voor VVW maar de keeper van Winkel weet in deze fase van de wedstrijd diverse inzetten waaronder die van John de Wit op miraculeuze wijze uit zijn doel te houden. Dan is er het moment dat Koen Verlaat zijn razendsnelle directe tegenstander niet de baas kan en zijn 2e gele kaart van de wedstrijd moet incasseren en richting kleedkamer kan vertrekken. Voor de trainer betekend dat weer een aantal omzettingen moeten plaatsvinden. De taak van Koen word door Lex Schilperoort overgenomen en die heeft hetzelfde probleem als Koen, net niet snel genoeg als de buitenspeler van Winkel, waardoor je constant aan de noodrem moet trekken. En dat levert gevaarlijke vrije trappen voor het doel van VVW op. Het is knap dat VVW met 10 man nog een aantal kansen creëert maar de keeper van Winkel blijkt vandaag een engeltje op zijn schouder te hebben. In de 60ste minuut gaat de nr. 11 van Winkel dan wederom op zoek naar zijn directe tegenstander Lex Schilperoort en Frank Hooiveld hebben beide het nakijken en de bal verdwijnt via de handen van Richard hard in het doel 2-2. Het kan nog alle kanten op want bij Winkel begint in de achterhoede de vermoeidheid toe te slaan. Maar in de 84ste min. gaat het gevaarlijkste wapen van Winkel er opnieuw vandoor laat Lex Schilperoort in het gras bijten. De bal komt bij de spits die de bal goed terug legt op de net ingevallen speler van Winkel die met een fraaie lob Richard kansloos laat 3-2. 89ste min nog een kans voor Joris maar deze gaat net naast. Een laatste aanval in blessuretijd van Winkel waarbij de bal nog de paal schampt en dat is het gedaan. De punten blijven in Winkel.
Terugkijkend was het voor de vele aanwezige toeschouwers van beide kanten genieten vandaag. Mooie sportieve pot voetbal waarbij het alle kanten op kon. Snelheid blijkt maar weer eens te meer een gevaarlijk wapen te zijn zowel aanvallend maar zeker ook verdedigend. “Lessons learned” zullen we maar zeggen!

A.s. zondag 26 oktober speelt VVW thuis tegen Woudia aanvang 14.00 op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de website www.vv-vvw.nl in het menu Foto's.