Na een slechte start wint VVW overtuigend de streekderby van Woudia!

27-10-2014

VVW - Woudia 2-1
Onder het toeziend oog van vele toeschouwers, niet alleen die van VVW maar ook de in groten getale meegekomen supporters uit Westwoud. Begint VVW zoals wel vaker de laatste tijd niet scherp aan de wedstrijd. Na 5 min. is het dan ook Lex Schilperoort die met zijn balverlies de 0-1 voor Woudia inleid. De bal komt bij de rechtsbuiten die voorgeeft en voor dat Richard Ruiter erbij kan, wordt de bal in het doel getikt. VVW achterhoede oogt onrustig en maakt in deze fase erg veel fouten. Er staan wel wat kansjes tegenover maar niet echt gevaarlijk voor de doelman van Woudia. Na 20 minuten begint VVW meer het initiatief naar zich toe te trekken en haar eigen spelletje te spelen. Maar opnieuw is het Woudia die de beste kans heeft. Uit een corner belandt de inzet op de paal. Met wat geluk komt VVW in de 32ste min. langszij. John de Wit weet een afgeslagen bal via de binnenkant paal het doel in te laten rollen 1-1. De scheidrechter drukt ook vandaag weer een grote stempel op het duel, fluit veelvuldig voor overtredingen tegen VVW. Vaak op appél van heftig schreeuwende ter aarde stortende Woudia spelers en het publiek. Hierdoor mag Woudia in de 37 min nog een vrije trap nemen die door Richard maar net over het doel wordt getikt. In de slotminuut van de 1e helft dan nog een vrije trap van Raymon Koning maar deze gaat net naast en gaan we met 1-1 de rust in.
2e helft komt er een ander VVW uit de kleedkamer, direct scherp in de duels neemt men weer het initiatief. In de 47ste min resulteert dit dan direct tot een mooie pass van Lex Schilperoort op de uitstekend diep gelopen Rens Grooteman die de bal op een schitterende wijze over de keeper van Woudia lobt 2-1. En VVW gaat verder een onderschepping door Lex waarna bal bij Raymon Koning beland de ze met een mooie voorzet een vrije kopkans geeft aan Hidde Koomen maar helaas recht in de handen van de keeper. Woudia heeft in de 2e helft niet veel meer in te brengen. Voetballend komt de ploeg er nog maar spaarzaam uit, en de één na de ander ligt op de grond. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de charges van een aantal VVW-ers er niet om liegen. De sfeer in het veld wordt dan ook grimmiger. In de 53ste min nog een goede vrije trap van Joris Schouten maar Hidde en Rens gaat net onder de bal door. Vervolgens wil de 3-1 er maar niet van komen en dat geeft Woudia weer vertrouwen om nog voor de 2-2 te gaan. VVW houd stand en in de 80ste min. nog een aanval uit het boekje Hidde geeft voor en Raymon kan de bal net niet genoeg controleren waardoor de keeper van Woudia redding kan brengen. In de slotfase zijn er nog diverse opstootjes een speler van Woudia kan zich niet beheersen, slaat Raymon Koning in het gezicht en kan met een rode kaart van het veld. In de consternatie gebeuren er nog een aantal onfrisse zaken langs de zijlijn waarvan Rens Grooteman het slachtoffer lijkt maar de scheidrechter is door het tumult kwijt wie wat heeft gedaan trekt nog wat geel voor een aantal spelers van beide kanten en laat het daarbij. Laatste wapenfeit van VVW in de blessuretijd wordt Rens nog maar eens gelanceerd gaat alleen op de keeper af maar schiet dan net naast.
Complimenten voor het hele team, dat na een slechte periode van 20 min. de touwtjes weer in strak in handen nam. “Special thanks” voor de onvermoeibare Twan Sijm, Raymon Koning, Hidde Koomen, Joris Schouten en Rens Grooteman. De blinde poule werd deze zondag gewonnen door Krijn de Haan.
Beterschap voor de geblesseerde spelers: Marco Smit, Frank Breg, Erwin Dol en Bart Boos we hopen op een voorspoedig herstel.
A.s. zondag 2 november om 14.30 uur! speelt VVW uit tegen VIOS-W op sportpark “De Doorbraak”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de website in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.