VVW geeft voetbal andere dimensie, maar 45 min. nodig voor winst op VIOS-W.

03-11-2014

VIOS - VVW 1-2
Voor de verandering begint VVW een keer fel aan de wedstrijd. Hierdoor krijgt Lex Schilperoort al in de 3e min. een kans maar zijn inzet gaat net over het doel. Daarna schakelt VVW weer over op het zeg maar vertrouwde spel van de laatste wedstrijden. Heel onrustig en veel foutieve inspeelpasses. Dit tot ergernis van de technische staf, die de taak heeft om dit om te buigen. Bij VIOS lopen een aantal spelers die je beslist niet de aan de bal moet laten komen, de nr. .10 is daar het voorbeeld van, deze maakt het onze verdediging keer op keer lastig door vaak van positie te wisselen, voor Koen Verlaat en Lex Schilperoort is het dus elke keer oppassen geblazen, maar houden met veel passie en inzet de controle. 13e min dan toch een actie van VVW een voorzet van Rob Rinkel wordt door Rens Grooteman maar net naast gekopt. In de 22ste min. komt een ook niet geweldig spelend VIOS dan toch op voorsprong. Door een fout op middenveld waar de bal i.p.v. naar voren naar achteren wordt gekopt deze voor één van de aanvallers van VIOS valt en hard wordt ingeschoten. VVW probeert wel druk te zetten maar VIOS voetbalt daar eenvoudig onder uit. In de 35ste min. wordt nog wel een harde inzet van Joris Schouten door een speler van VIOS van de doellijn gehaald. Met een achterstand gaan we de rust in.

2e helft begint met een wissel aan de kant van VVW. Voor meer aanvallende impulsen komt Erwin Neuvel zijn broer Paul(linksback) vervangen. Twan Sijm gaat neemt de linksback positie over. VIOS begint scherp en Lex Schilperoort en Richard Ruiter kunnen maar net een doelpunt voorkomen. In de 52ste min een vrije trap voor VVW. Stijlvol genomen door Joris Schouten maar de pas 17 jarige keeper van VIOS tikt de bal net uit de kruising. Dan neem VVW zoals we gewend zijn het initiatief over van VIOS. Het is wel even wachten geblazen, maar dan vanuit het niets komt VVW terug in de wedstrijd door een werkelijk schitterende volley van Rens Grooteman 1-1. Daarna nog een paar gevaarlijke momenten voor het doel van VVW, met een nuttige maar riskante ingreep van Koen Verlaat. De scheidsrechter had gezien zijn optreden vandaag, hiervoor net zo goed een penalty kunnen geven. Direct daarna nog een fantastische redding door Richard Ruiter op een harde inzet van VIOS en voorkomt hiermee de 2-1.
Dan de 77ste min. Uw reporter stond even niet op te letten ;-) Maar gelukkig ondersteund door de “harde kern” van VIOS kan ik dit feit reproduceren en melden dat Hidde Koomen de bal volledig verkeerd raakte, deze misschien mede door de wind hoog over de ver voor zijn doel staande keeper van VIOS in het lege doel zeilt. De hilariteit is groot maar de ontlading niet minder 1-2. In de 84ste min. komen we nog goed weg als Joris Schouten VIOS bijna aan de gelijkmaker helpt maar het loopt goed af. En als zelfs Richard Ruiter erom kan lachen dan weet je dat het goed zit. De laatste minuten worden door VVW met aardig positiespel uitgetikt en na veel blessuretijd besluit de scheidsrechter het dan voor gezien te houden. VVW wint wederom kostbare punten met 45 min. voetbal en stijgt daardoor naar plaats 5 op de ranglijst. De 4 ploegen boven ons speelden allemaal gelijk dus het blijft wederom spannend in de 3e klasse.
A.s. zondag 9 november om 14.00 uur! speelt VVW thuis tegen Texel’94 op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.