Voetbal of ijshockeywedstrijd, VVW wint op karakter!

10-11-2014

VVW – Texel’94 2-1
IJshockey valt volgens Wikipedia onder de “balsporten” gisteren lieten beide ploegen zien hoe dat gespeeld moet worden, De “puck” is vervangen door een voetbal, en de “stick” is vervangen door ellebogen en messcherpe tackles en “bodychecks” zijn de vervanger van een schouderduw. Na een rustige opening van beide kanten slaan na precies 14 min. de stoppen door wanneer Hidde Koomen een onbesuisde harde tackle inzet, waardoor de speler van Texel het veld vroegtijdig moet verlaten. De Texelaars zijn witheet en er volgt nog een flinke duw en trekpartij waarbij een VVW speler ineens op de grond ligt de scheidsrechter tussenbeide moet komen en het verder prima oplost. Met dit incident is feitelijk de toon gezet want vanaf dat moment zijn een aantal spelers van Texel bereid om eens flink de mouwen op te stropen. In plaats dat VVW probeert om een goede pot voetbal op de mat te leggen gaat men mee in het fysieke spelletje van Texel’94. Hiermee kun je de 1e helft eigenlijk mee afdoen want fatsoenlijk voetbal lijkt aan beide partijen niet meer besteed. Gelukkig zijn er toch ook een aantal positieve zaken te noemen. 20ste min. een vrije trap van Joris Schouten scheert rakelings langs een paar inlopende VVW-ers. In de 30ste min. dan een mooie actie van Raymon Koning. Zijn voorzet komt bij Rens Grooteman die de bal breed legt op Hidde Koomen die met een keiharde volley het net laat bollen 1-0. In de 35ste min. valt het 1e slachtoffer aan VVW zijde. Lex Schilperoort moet na een harde charge van de nr.11 van Texel geblesseerd aan de knie het veld verlaten. Erwin Neuvel is zijn vervanger en trainer Ivo Rohling kan weer e.e.a. gaan omzetten. In deze fase gebeurt er van alles achter de rug van de scheidsrechter, die wel een paar extra ogen had kunnen gebruiken want veel heeft het niet meer met voetbal te maken. 43ste min. dan maar weer eens een voorzet van Raymon maar net iets te scherp voor de inlopende Rens Grooteman en Hidde Koomen. Inmiddels spelen we in de blessuretijd en als iedereen van VVW met de blik op de aanval wel heel erg vooruit is gaan spelen. Krijgen we een snelle tegenaanval van Texel. De organisatie achterin is even helemaal weg bij VVW en het staat 1-1 wat tevens de ruststand is.

2e helft. Texel ’94 hervat de wedstrijd met een paar flinke bodychecks, waar John de Wit, Raymon Koning en Rob Rinkel niets echt iets tegenover kunnen stellen. Op begrip van de tot op dat moment goed leidende scheidrechter hoeft men ineens helemaal niet te rekenen. En dat komt mede door het inpraten van een aantal spelers van Texel waarbij de scheidsrechter vreemd genoeg alle bodychecks voor een reglementaire schouderduw aanziet. VVW moet dan ook veel slimmer zijn in dat soort situaties want voetballend ben je gewoon de betere partij, alleen dan moet je het ook wel doen. Fysiek leggen de VVW-ers op Hidde Koomen na het gewoon af. Texel geeft soms ongecontroleerd en dus onverwachts druk en dat dwingt Koen Verlaat tot zijn 1e foutje van vandaag, i.p.v. de bal rustig naar voren in te spelen, wacht hij te lang en kan Texel de bal overnemen. De voorzet wordt dan ook rakelings naast gekopt. De zware wedstrijd begint zijn tol te eisen in de 75ste min. geeft de moegestreden Twan Sijm aan gewisseld te willen worden, Rob Neuvel is zijn vervanger en speelt verder een prima partij. In de 77ste min. kan Texel verder met 10 man omdat de speler na de zoveelste overtreding zijn 2e gele kaart dus rood in ontvangst mag nemen en het veld mag verlaten. Ook bij Texel kraakt het fysiek bij sommige spelers. Omdat Texel geen reserve spelers meer heeft moet het de wedstrijd verder met 9 man uitspelen. VVW ziet nu dat er mogelijkheden zijn om alsnog de 3 punten te pakken, en als vervolgens in de 81ste min. Rob Rinkel, prima aangespeeld door Rob Neuvel de bal over het doel schiet. Daarna Rob Neuvel die een voorzet van Hidde Koomen net naast ziet verdwijnen is het wachten op de verlossende 2-1. En die komt er dan ook. De voorzet van Raymon Koning is op maat en Rens Grooteman rond beheerst af 2-1. Bij Texel is het dan over en uit. Hidde Koomen krijgt dan nog een niet te missen kans op de 3-1 maar zijn inzet gaat hoog over het doel. In de 87ste min. moet de “gesloopte” Raymond Koning het veld geblesseerd verlaten. Frank Hooiveld is zijn vervanger en doet dat tot mijn vreugde met veel passie en inzet top Frank. De scheidsrechter kiest er gelukkig voor om maar 1 min. blessuretijd bij te trekken wat gezien het spelbeeld zeg maar heel verstandig is. VVW wint 3 punten en stijgt 1 plaats op de ranglijst met 16 punten naar plaats 4. Den Helder blijft met 20 punten koploper.
Het was een goed weekend voor VVW want ook VVW2 won haar wedstrijd! En bij de jeugd wonnen respectievelijk de A1, B1, C1, D1, E1 hun wedstrijden.
A.s. Zondag 16 november is er een oefenwedstrijd tegen LSSV 1 uit op de Sportlaan 55 in 1722XK Zuid Scharwoude. Op 23 november om 14.00 uur! speelt VVW thuis tegen de Blokkers op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de website in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort.