Bert Steltenpool Trefzeker!!

14-11-2014

VOLENDAM - FC Volendam blijkt na Henk Veerman en Guyon Philips nog een scorende spits in huis te hebben. Bert Steltenpool mocht donderdagmiddag in het oefenduel met Cambuur bij afwezigheid van Veerman (last van een ’ijsbeentje’) en Philips (fit genoeg voor twintig minuten) de rol als nummer negen op zich nemen. Het resultaat: drie goals en een 4-4 eindstand.

Hoogstwaarschijnlijk moet de Westfries zich bij de inzetbaarheid van zijn collega-spitsen voorlopig weer schikken in een rol op de achtergrond. Maar met zijn drie goals tegen de eredivisionist gaf Steltenpool wel zijn visitekaartje af. ,,Het is goed om te zien dat hij progressie maakt”, zei trainer Hans de Koning over de jongeling. ,,Hij komt van een derdeklasser en is sinds het begin van het seizoen vol aan de bak gegaan. Nu maakt hij stapjes in zijn ontwikkeling. Daarnaast beschikt hij over een karaktersoort waar ik van hou.”
De eerste twee goals kwamen van het hoofd van Steltenpool. De eerste kreeg hij prima aangesneden uit een vrije trap van aanvoerder Raymond Fafiani. De tweede, tevens de fraaiste, kopte hij uit een voorzet van Brandley Kuwas al vallend via de beide doelpalen raak. Daarmee bracht hij Volendam al na ruim twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Cambuur, dat de basisklanten had thuisgelaten en gecoacht werd door assistent-trainer Sandor van der Heide, poetste de achterstand snel weer weg door treffers van Dejan Meleg en oud-Volendammer Michiel Hemmen. Keeper Harm Zeinstra rolde de bal daarna echter zo in de voeten van Fafiani, waardoor de middenvelder van ruime afstand het leer in het verlaten doel kon tillen en zo de ruststand op 3-2 bepaalde.
Na rust bracht Steltenpool met zijn derde treffer de marge weer op twee. Beide trainers wisselden zich daarna een ongeluk. Het kwam de aantrekkelijkheid van het voetbal niet ten goede. De twee doelpunten van Cambuur-aanvaller Martijn Barto brachten evenwicht: 4-4.
De Koning: ,,Jongens als Fafiani, Philips en Theo Timmermans hebben weer wat wedstrijdritme kunnen opdoen. Daarnaast wilde ik wat andere spelers graag tegen een ploeg als Cambuur aan het werk zien. Dat is de winst van vandaag. Het is grappig dat juist wij gebeld worden door clubs om tegen ons te oefenen. Dat hebben wij met onze manier van voetbal afgedwongen. Zo is dat ook gegaan tegen FC Zwolle en Feyenoord, clubs waar wij goede contacten mee hebben.”
Tot maandag is de selectie vrij, waarna Volendam volgende week vrijdag afreist naar Venlo voor de competitiewedstrijd tegen VVV.