En dat is 4,

24-11-2014

En dat is 4, opnieuw een 2-1 overwinning voor het karaktervolle VVW!
VVW – De Blokkers 2-1
De laatste 4 competitiewedstrijden van VVW werden allemaal gewonnen met een nipte 2-1. Ook “De Blokkers” moesten dat aan den lijve ondervinden. Van mooi voetbal moesten beide ploegen het de 1e helft dan ook niet hebben. Omdat beide verdedigende linies geen steken lieten vallen werd de slag op het middenveld uitgevochten. Dat bood het, toch wel geringe, aantal toeschouwers een vermakelijk schouwspel mede omdat het spel daardoor snel heen en weer golfde. Spaarzame kansen zoals in de 11e min. waar Hidde Koomen uit een corner van Raymond Koning naast kopte. En de 22ste min. waar Rob Rinkel met een steekpass Twan Sijm vrij voor de keeper zet maar zijn poging naast het doel ziet verdwijnen. Ook vanuit “De Blokkers” werd weinig tot niets gecreëerd. Beide ploegen zijn dan ook tevreden met 0-0 om de rust in te gaan.
De 2e helft ziet er gelukkig een stuk beter uit, zowel VVW als “De Blokkers” nemen meer en meer het initiatief waardoor er direct kansen ontstaan. Uw reporter was amper bekomen van de hete koffie of de bal lag al na 3 min. in de 2e helft in het doel van VVW. Een spaarzaam moment van concentratiegebrek in de defensie van VVW zorgde ervoor dat de middenvelder van de Blokkers via een 1-2tje onze verdedigers het nakijken gaf en de bal fraai langs Richard Ruiter liet verdwijnen. Dat zijn van die kleine dingen die we nog steeds niet voor 100% onder controle hebben…….scherp aan de 2e helft beginnen!! VVW gewend geraakt om tegen een achterstand te voetballen maakte zich dan ook geen enkele zorgen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam in de 61ste minuut toen Joris Schouten zich mocht opmaken voor een vrije trap. Joris legde de bal met veel gevoel bij de 2e paal neer, en tussen het lange en stevige verdedigende geweld wist uitgerekend Raymon Koning toch niet één van de grootste in het team van VVW de 1-1 fraai binnen te koppen. Voor VVW was dit het moment om nog maar weer eens met z’n allen de schouders eronder te zetten. Want ook al zaten een paar voetballers niet lekker in de wedstrijd als het op mentaliteit aankomt, staat het team er als een huis. Jammer dat bepaalde “supporters” bij een mindere actie dan ineens “wisselen” denken te moeten roepen. Nee, hij doet het expres natuurlijk!!! Gelukkig trokken de spelers in kwestie zich daar geen strobreed van aan en bleven positief met voetballen bezig. Iets waar supporter in het vervolg een voorbeeld aan kan nemen. In de 62ste min werd Hidde Koomen gewisseld voor Rob Neuvel. Bijzonder was dat in het programmaboekje Frank Neuvel op de lijst stond. Gelukkig hoefde Frank zijn oude kicksen niet van huis op te halen, en kon het rustig aan zijn zoon Rob overlaten ?. Bij “De Blokkers” werd het vanaf dat moment erg onrustig en VVW wilde toch wel heel graag de punten op “De Westrand” houden. Uw reporter krijgt niet zo snel kippenvel, maar als dan in de 80ste min. via een fraaie aanval opgezet door Rens Grooteman en Raymon Koning je eigen zoon de naar later bleek de winnende treffer ziet scoren tja dan gebeurt er wel wat met je. Lex Schilperoort wat hebben we daar toch lang op moeten wachten. Eindelijk kreeg de opgekomen rechtsback de bal een keer goed in de voeten en kon alleen op de keeper af. Gelukkig had Lex weinig tijd om na te denken dus schoof hij de bal onder de keeper door in het doel 2-1. En dat moest natuurlijk op ze “Sven van Beeks” gevierd worden. Ja, dat 010 gehalte zit toch in de genen. Het hele VVW team en moeders naast mij ging compleet uit z’n dak. Gelukkig dat assistent coach Barry Katee ons tot de orde riep, anders had VVW waarschijnlijk een nieuw plexiglas voor in de dug-out moeten bestellen. Bekomen van dit euforische moment ? moest VVW de laatste 10 minuten nog wel vol aan de bak. De moegestreden Raymon Koning speelde onder zijn niveau vandaag maar een dikke plus voor zijn inzet werd gewisseld voor Erwin Neuvel. En het moet gezegd in de 86ste minuut kwamen we nog goed weg toen een fraaie inzet van “De Blokkers” door Koen Verlaat, één van de steunpilaren weer vandaag, van de doellijn werd gehaald. Helaas in de laatste min. gebeurden er nog wat onvriendelijkheden toen Rob Rinkel bij een actie op de grond belandde en de speler van de blokkers het nodig vond om nog even zijn kuit te testen door er een paar noppen in te zetten. Verder was het een sportieve pot van beide kanten. VVW staat op dit moment op een verdienstelijke 3e plaats met evenveel punten (19) als Kleine Sluis. De blinde poule werd gewonnen door Ted Mol.
De goede resultaten zijn er ook voor de volgende teams: VVW-2, VVW-VR1, A1,B1,C1,C3,D2, en de F1 zij wonnen allen hun wedstrijden. Vanuit de ziekenboeg een positieve melding Ton Kolenberg heeft zijn 1e partij in het 3e meegespeeld en dat na een 2 jr. blessureleed gelijk bekroon met een doelpunt TOP! Beterschap voor Bart Boos en Marco Smit beiden nog steeds geblesseerd.
En als u zich verveelt dinsdag 25-11 om 18.30 uur Speelt Jong Volendam tegen Jong Sparta Rotterdam(koploper) in het Kras stadion te Volendam. Daar kunt u genieten van onze oud spits Bert Steltenpool die het daar bijzonder goed doet, en al menigmaal in de hoofdmacht mocht invallen.
A.s. Zondag 30 november om 14.00 uur speelt VVW uit tegen Koedijk op sportpark “De Weijdt”. Wij hopen dat u er als supporters allen weer bij bent, onze spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort