De Steltenpooltjes

28-11-2014

WERVERSHOOF - Als de familie Steltenpool al nog stuk kon bij voetbalvereniging VVW dan kan het dat nu beslist niet meer. Nadat de club uit Wervershoof al eens een mooi bedrag kreeg bijgeschreven om de opleidingskosten van Eric Steltenpool te dekken, toen hij als prof aan de slag ging bij FC Volendam, kan het nu dankzij diens zoon Bert opnieuw een aardige som tegemoetzien.

Na vader Eric levert nu ook Bert VVW onverwacht een mooi bedrag op
Junior bewandelde afgelopen zomer dezelfde weg als zijn vader, toen hij op amateurbasis aan de slag ging bij de club uit het vissersdorp. Afgelopen weekend maakte hij daar voor de vijfde keer zijn opwachting in het eerste en volgens de regel moet een profclub de amateurvereniging van een speler bij dat aantal de opleidingskosten vergoeden.

,,De Steltenpooltjes kunnen inderdaad niet stuk bij VVW. Ze zijn goed voor de clubkas’’, grapt voorzitter Jaac Hermans. Toen Bert in de zomer de reuzenstap zette van de derdeklasser naar de betaald voetbalorganisatie had hij niet kunnen bevroeden dat de kassa wel weer eens zou kunnen gaan rinkelen. ,,Dat hij het daar zo goed zou doen, had ik niet verwacht. Vind het prachtig om te zien overigens. Iedereen bij de club en in Wervershoof trouwens. Bij ons op de site staan daarom ook regelmatig stukjes over de prestaties van Bert bij FC Volendam.’’

Zijn vijfde invalbeurt kwam dan ook niet als een verrassing bij Hermans. ,,Eric is een goede kennis van mij dus Bert komt regelmatig ter sprake. Bovendien voetbalt hij met Jong FC Volendam vaak op maandag- of dinsdagavond en dan komt hij op zondag nog wel eens bij ons kijken. Dan spreek ik hem altijd wel even. Dit seizoen ben ik ook al eens bij hem gaan kijken. Geweldig om te zien hoe hij gegroeid is.’’

Sms’jes

En mocht dit allemaal niet het geval zijn geweest, dan hadden de leden van de club hun voorzitter wel attent gemaakt op de naderende zilvervloot: ,,Ik kreeg direct sms’jes dat het zijn vijfde invalbeurt was’’, vertelt Hermans verder.

Rijk rekenen doet VVW zich nog niet. Daar wil de preses pas aan zodra het geld op de bank staat. Hoewel er een bedrag van 1350 euro per opleidingsjaar staat, weet hij ook nog niet precies hoeveel de penningmeester straks kan bijschrijven op de balans van de club.

,,Eric ging destijds van VVW naar West Frisia en toen naar FC Volendam, toen kregen we allebei een bedrag. Bert heeft altijd hier gespeeld. Uit m’n hoofd zeg ik tien jaar, maar het zouden er ook acht of negen geweest kunnen zijn. Vandaar dat ik het nog niet precies weet.’’

Meevaller

Acht, negen of tien jaar: het blijft een mooie meevaller voor de club. ,,Absoluut. Je hoort mij beslist niet klagen!’’, aldus Hermans. Of de familie Steltenpool de clubkas van VVW voor het laatst heeft gespekt valt volgens de voorzitter nog te bezien.

,,In de A-junioren hebben we er hier met Huub nog één van Steltenpool rondlopen. Wie weet wat hij ons nog oplevert’’, besluit Hermans met een lach.