Ook Koedijk gaat tegen VVW ten onder met 1-2!

01-12-2014

Koedijk - VVW 1-2
Ook de 5e wedstrijd uit tegen Koedijk wordt met 1-2 gewonnen. VVW heeft er schijnbaar patent op genomen om met een minimaal verschil de 3 punten veilig te stellen. En dat ook nog eens in de 2e helft. Wat een gemakkelijke wedstrijd leek te worden, daar zorgde Koedijk met een heerlijke 2e helft voor een spannend voetbalspektakel. Moment van verbazing, ondanks de koude stonden er veel meer meegereisde supporters van VVW langs de kant dan van de thuisclub. De entree was gratis dus daar zal het dus niet aan hebben gelegen.
VVW begint geconcentreerd en scherp aan de 1e helft en na 7 min. is de eerste kans een feit, pass van Lex Schilperoort op Raymond Koning maar zijn stift die hij in gedachten had komt tegen de handen van de keeper. Hierna een schitterende vrije trap van Joris Schouten die op de kruising uiteenspat. Het is éénrichtings verkeer waar Koedijk niet veel tegen uit kan richten ondanks de snelle spitsen die Koedijk voorin heeft lopen. De verdediging van VVW staat zoals altijd weer als een huis. In de 16min. een fraaie pass van Joris Schouten op Lex Schilperoort die als rechtsback ineens op de linksvoor positie opduikt slalomt tussen 2 verdedigers door en probeert de keeper met een geplaatst afstandsschot te verassen, maar de keeper is deze keer goed bij de les. In de 22ste min. Is dat wel anders als uit een corner van Raymon Koning de keeper een grove blunder begaat waardoor Rob Neuvel VVW op een verdiende 0-1 voorsprong kan zetten. VVW schroeft de druk op om Koedijk snel de genadeslag toe te brengen. Maar hoe Rens Grooteman en Rob Rinkel het ook proberen de bal wil er niet in. In de 38ste min. nog een kans, vrij lastig nog, als Rob Neuvel vanuit een vrije trap van Joris Schouten de bal ineens op zijn slof neemt maar helaas hard over het doel ziet verdwijnen. We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong en geen vuiltje aan de lucht zou je denken.
2e helft verschijnt er een totaal ander Koedijk in het veld met een ongekende passie en beleving die VVW aan het wankelen brengt. Zeker als VVW bij monde van Lex Schilperoort de verdedigende stellingen soms verlaat, en er niet wordt nagedacht wie dan de opengevallen plek in organisatie moet overnemen. Hierdoor zie je de rappe Koedijk aanvallers dan ineens in de omschakeling voor het doel van Richard Ruiter opduiken maar die ook vandaag zijn ploeg weer goed op de been houdt. Zo ook in de 57ste min. waar Richard d.m.v. een fraaie redding zijn doel nog kan schoonhouden, maar in de 62ste min. is het dan wel raak voor Koedijk. Als VVW via Rens Grooteman een mooie aanval denkt af te ronden, maar Koedijk de bal overneemt en razendsnel hun 2 spitsen in stelling brengt. Dan staat onze verdediging even niet op scherp en is het 1-1. En in die fase van de wedstrijd volkomen terecht. Maar VVW vaak in het verre verleden de koppies liet hangen is er nu sprake van “dat zetten we nog wel even recht”. Richard Ruiter is daar dan wel het voorbeeld van want met werkelijk een fantastische redding voorkomt hij de 2-1 van Koedijk. Dan is het laatste bekende “VVW kwartiertje” aangebroken. Eerst mag Hidde Koomen de moegestreden Rens Grooteman vervangen om zo de druk meer op de verdedigers van Koedijk te leggen. Dan in de 78ste min. een verschrikkelijk harde vrije trap van Joris Schouten die door John de Wit wordt ingekopt, echter zijn bal in 1e instantie door de opvallend in deze wedstrijd grabbelende keeper van Koedijk ziet tegengehouden worden. Maar de bal miraculeus weer terug krijgt en dan opnieuw kan inkoppen en de 1-2!!!!! Jaja daar is ie weer een feit is. Erwin Neuvel komt Twan Sijm op linkshalf vervangen om zodoende nog meer het initiatief aan VVW zijde te laten. Maar bij Koedijk is nu de pijp leeg, en VVW kan de laatste minuten rustig uit tikken. Wederom een nipte overwinning. Inmiddels 15 punten uit de laatste 5 wedstrijden wat vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijd, thuis tegen koploper FC. Den Helder. Dit is dan de langverwachte topper waar we met zijn allen naar uit gaan kijken. Bij winst nemen we de koppositie over of delen die met het verassend goed presterende Kleine Sluis dit seizoen. Vandaag een wedstrijd met 2 gezichten, waar VVW het zichzelf onnodig moeilijk maakte door het in de 1e helft verzuimen om het af te maken. Collectief weer bijzonder goed, met de juiste coaching momenten door Rob Rinkel, Joris Schouten, John de Wit en Richard Ruiter. Zonder een echte spits is het interessant en leuk om te zien dat anderen ook hun kansen pakken. De verdedigers spelen een degelijke partij en geven zoals gebruikelijk weinig weg.
A.s. Zondag 7 december om 14.00 uur speelt VVW thuis tegen FC Den Helder op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u er als supporters ondanks de soms barre weersomstandigheden allen weer bij bent, onze spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort