7 december Koedijk 3 – VVW 2 1-1 (0-1)

11-12-2014

Aangezien wij aan de vroeg arriveerde in het lintdorp onder de rook van Alkmaar, konden wij nog een stukje meepikken van Koedijk 16 (!) - HSV 8.

Daarna stapte VVW 2 vol vertrouwen het veld op. Immers had het vlaggenschip vorige week laten zien, hoe je Koedijk wint.

Bovendien werden we ook nog gesterkt door: een goeie reeks en de wetenschap dat we thuis 4-0 wonnen van Koedijk. Echter troffen we nu een ander Koedijk, i.p.v. lange ballen op grote sterke spitsen kregen we nu goed positiespel met veel positiewisselingen voorgeschoteld.
Wij hadden het daar behoorlijk lastig mee en kwamen een paar keer goed weg. Zelfde creëerden we weinig, totdat Frank van Ophem vlak voor rust van links naar binnen kapte en van 25 meter zijn geluk beproefde met een technisch subliem schot. De bal zeilde richting het kruis en de keeper van Koedijk ,was na ultieme inspanning van zijn kant, niet in staat het leer te keren. Zo mochten wij in de kleedkamer doorwarmen met een 0-1 voorsprong.

Na rust kregen we, mede door goed invallen van Ton Kolenberg, meer grip op het spel van Koedijk. De kansen op de 2-0 kwamen, maar helaas ontbrak het ons vandaag aan overzicht en kwaliteit om de score uit te breiden.
Koedijk liet zich de 2e helft gelden door schoten en vrije trap van buiten de 16. Tweemaal werd het "houtwerk" geraakt, het geluk leek dus lang aan onze zijde te zijn. Maar helaas duurde de wedstrijd 2 minuten te lang. Een afstandschot werd geraakt door een VVW-er, daardoor kreeg de bal een curve mee. Die curve liet de uitstekende keepende Frank Breg kansloos achter.

Helaas moesten we dus genoegen nemen met een gelijkspel. Echter met de geleverde strijd en inzet kunnen we gewoon met opgeheven hoofd de lange winterstop in.

Donderdagavond om 20.00 uur dient VVW 2 nog 20 minuten lang een 0-2 voorsprong te verdedigen tegen Blokkers 2, deze wedstrijd 30 november gestaakt door een onfortuinlijke beenbreuk van een speler van De Blokkers. Indien deze stand niet verandert, komt VVW 2 op de derde plaats in ranglijst en eerste in 2e periode met 4 gepeeld 10 punten 7 voor en 1 tegen.

8 februari wordt er op Het Westrand tegen de nummer 2 Always Forward gespeeld. Een heerlijk affiche om onze reeks mee voort te zetten.

Groeten,

Niels Bakker