VVW C1 (najaars) KAMPIOEN

11-12-2014

Zo het eerste kampioenschap is binnen, maar gemakkelijk ging het niet. Een beter Medemblik liet zien waar onze zwakke punten liggen en net zoals vorige week zijn dat basiszaken.
Handelingssnelheid, bal goed inpassen, doorschuiven, maar vooral passie. Medemblik deed dat veel beter dan onze jongens en voetbalde een puike partij. Het was aan drie enorme blunders van M te danken dat we na 20 minuten met 4-0 voorstonden. De vierde was een prima uitgespeelde aanval.
Je hoopt natuurlijk dat iedereen volledig is gemotiveerd en geconcentreerd, maar zoals vaak in dit soort wedstrijden slaat de spanning toe en dan wordt het heel moeilijk om je daar overheen te zetten. Het is toch ook wel weer klasse van deze ploeg dat ze slechte wedstrijden ook weten te winnen, want uiteindelijk tellen gewoon de drie punten. Af en toe zagen we gelukkig wel dat deze jongens prima kunnen voetballen, Zoals gezegd was daar het vierde doelpunt een goed voorbeeld van. Ook in de tweede helft lieten ze af en toe zien prima te kunnen voetballen en kregen we nog een paar uitstekende kansen. Het vijfde doelpunt was zo’n flitsende aanval, snelle passing en beweging zonder bal gaven M geen enkele kans bij deze goal door Daan. De acties van Ryan, Max en Jorris die de aanval opzetten waren prima. Achterin en op het middenveld hadden we het moeilijk, maar Gijs was deze wedstrijd onpasseerbaar en pepte zijn ploeg steeds op. De enige tegengoal kwam uit een penalty en daar was hij kansloos op. Door slecht ingrijpen van M kwamen we dus op 3-0. Bij de eerste twee waren Job en Gijs bij betrokken. Bij de derde Timo. Uiteindelijk kwam het dus nog goed en werd het kampioenschap binnen gehaald. Gefeliciteerd mannen en we gaan kijken hoe het na de winter gaat. Volgende week nog tegen Kleine Sluis voor de beker en dan zit het erop.
Na de winter gaat Olav het alleen doen, want ik haak even af in verband met drukke werkzaamheden op het gebied van VVW, Prive en werk. Uiteraard verwacht ik gewoon dat we weer meedoen om de bovenste plek. Alle supporters(het waren er veel) weer dank. Ook de scheidsrechter Jos weer dank dat hij ons floot, want volgens mij was het zijn 3de wedstrijd op deze mooie zaterdag.