Knappe prestatie VVW gaat de laatste 7 wedstrijden ongeslagen de winterstop in!

16-12-2014

Spartanen - VVW 0-0
Na de fantastische 1-1 van Erwin Neuvel vorige week tegen FC Den Helder moest VVW de laatste wedstrijd voor de winsterstop uit naar Spartanen. Vorig seizoen nog tot de mooiste wedstrijd uitgeroepen bleek deze keer geen schim hiervan te zijn. De wedstrijd zelf bevatte niet veel hoogtepunten, kon je zelfs saai noemen. Positief was wel dat de kansen er net zoals in de voorgaande wedstrijd wel degelijk waren.
VVW begint de 1e helft goed aan de wedstrijd winnen veel, zo niet alle duels. De opbouw is goed verzorgd. In de persoonlijke duels is John de Wit het voorbeeld hoe op het middenveld de duels moeten worden gewonnen. 29ste min. vrije trap van Joris Schouten maar de keeper plukt deze net uit de kruising. 37ste min schot John de Wit keeper maar de keeper staat in baan van schot. Op slag van rust dan een geweldige kans voor Hidde Koomen maar de keeper kraakt zijn schot. Na een dikke 5 min blessuretijd fluit de scheidsrechter voor de rust.
2e helft was nog maar “koud” begonnen een moment dat Koen Verlaat niet bij de bal kan komen waardoor de linksbuiten plotseling vrij voor Richard op kan duiken. Maar gelukkig schiet hij naast.
De Spartanen zetten ineens wat druk en VVW is even niet bij machte daaronder uit te spelen. Veel foutieve passes en bal aannames zelfs complete missers in deze fase van de wedstrijd. Dan gaan we i.p.v. elkaar coachen flink tekeer op elkaar, emotioneel begrijpelijk, maar tactisch niet echt slim dat besef komt dan meestal later als de wedstrijd al gespeeld is. Na 20 minuten pakt VVW de draad enigszins weer op. Hidde Koomen stelt Rens Grooteman in de gelegenheid om te scoren maar helaas de bal gaat in het zijnet. In de 60ste min. komt Paul Neuvel in het veld voor Rens. In de 70ste minuut is Lex Schilperoort even niet bij de les hierdoor ontstaat en grote kans voor Spartanen maar gelukkig verdwijnt deze wederom naast het doel van VVW. De trainer besluit om Raymon Koning die in deze fase niet goed speelt te wisselen en Stijn Meester komt voor hem in de plaats. Je hebt wel eens van die dagen dat je wel je best doet maar het loopt gewoon niet, zulke dingen gebeuren nu eenmaal en dat moet je dan ook accepteren.
Lex Schilperoort besluit dan maar eens een keer mee naar voren te gaan maar zijn voorzet komt net niet goed uit. In de slotminuten nog een doelpoging van Hidde Koomen maar het zit de aanvaller vandaag niet mee. De eindstand blijft hiermee op 0-0
Afhankelijk van het resultaat van de gestaakte wedstrijd Winkel – Spartanen staat VVW op een mooie 3e of 4e plaats op de ranglijst. Als na de winterstop deze lijn kan worden voortgezet dan kunnen we nog een mooi slot van de competitie verwachten.
Rest mij als uw reporter iedereen hele prettige feestdagen toe te wensen en een gezond en sportief 2015. We treffen elkaar weer op de velden! Op zondag 25 januari speelt V.V.W.1 zijn eerste wedstrijd van 2015 thuis tegen VVS '46 1 aanvang 14.00 uur. Door Peter Schilperoort