Kersttoernooi 20 december 2014

29-12-2014

In de gezellige dagen voor Kerst barstte in de Dars het voetbalspektakel weer los…
Op zaterdag 20 december werd het jaarlijkse kersttoernooi voor de jeugd van VVW gehouden.
Alle minipupillen, F-E en D-pupillen bereiden zich al maanden voor om de strijd met elkaar aan te gaan. Zware trainingskampen, onderlinge transfers en gewiekste spelopstellingen zorgden voor een scherpe voorbereiding.
Clubs als PSV, NEC, Feyenoord, AZ maar ook internationals als FC Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Everton en Arsenal hadden zich in zware trainingskampen helemaal klaar gestoomd om in de vorm van bakvoetbal uit te gaan vechten wie zich de sterkste mag noemen in 2014.
En wat waren de spelers enthousiast! Ruim voor aanvang van de wedstrijden werd er volop voorbereid en tijdens het spel was het een fanatieke bedoening. Rode koppies, bezwete lijven en vermoeide benen lieten zien dat iedereen er vol voor ging. Op de tribune was een massaal toegestroomd publiek toeschouwer van veel spanning en competitiebelang.
De nodige extra energie en misschien wel een beetje “doping” kwam uit onverwachte hoek. Bep van Ophem was zeer goed voorbereid naar dit toernooi gekomen om de kinderen (en volwassenen) geregeld te voorzien van wat extra power. Tja als je al zo’n 50 jaar bij VVW “werkt” (zoals een voetballertje geïnteresseerd aan Bep vroeg) dan weet je hoe je hardwerkende voetballers moet behandelen!
En wat was het mooi om naar te kijken. Alle sterspelers gingen de strijd vol aan met elkaar. Mooie lobs, passeerbewegingen, samenspel of juist een mooie solo, prachtige doelpunten, penalty’s of lucky goals…. Het was een spektakel! En de bal gaat niet uit dus het spel gaat door en door… tot plezier van velen.
De limonade was niet aan te slepen. Het was een dorstige dag!
De EHBO zorgde voor de koeling, een pleister of verband als de strijd toch te hevig was en men er niet ongeschonden uit kwam. Gelukkig bleef het bij klein leed en wij danken de EHBO-ers weer voor hun hulp en ondersteuning.
Alle wedstrijden werden begeleid door scherpe en gemotiveerde scheidsrechters. Zij hebben alles in goede banen weten te leiden. Waarvoor heel veel dank!
Als de spelers hun wedstrijden hadden gespeeld en zij vermoeid de kleedkamers opzochten konden ze na afloop aanvallen. Er stond een heerlijke verantwoorde maaltijd klaar. Alles weer prima op tijd uit geserveerd door de meiden van de Dars.
Prima catering dames! Er werd weer genoten van jullie kookkunsten.
Tijdens het eten werd bekend gemaakt wie er gewonnen had. Het winnende team mocht met elkaar op de foto. Een impressie van deze foto’s en actiefoto’s van het voetbal zijn terug te vinden op de site van VVW voetbal.
Hieronder een overzicht van de winnaars:
Bij de mini’s was FC Groningen de sterkste. Het team met de sterspelers: Tristan Bosman, Vince Kloosterhof, Thomas Smit en Maarten Berkhout waren onverslaanbaar!
Bij de F-pupillen was Heerenveen de sterkste! Het team van Kevin Lucassen, Lars Jong, Emanuel Verschuren, Dax Meester, Joey laan en Jens Deen waren heer en meester en dat werd bekroond met een foto op de trap en de zwaar bevochten beker.
Bij de E-pupillen was het een spannende eindstrijd die uiteindelijk werd beslist met penalty’s door Chelsea. Het was spannend tot de laatste seconde maar uiteindelijk mocht ook dit team op de trap plaats gaan nemen voor de overwinningsprijs.
De nieuwste aankopen: Dino Tensen, Daan Brandsen, Rink v. Wijk, Joep Houdijk, Stan vd Gulik en Ryan Mooij deden waarvoor ze zijn aangekocht. Namelijk: winnen!
Bij de D-pupillen bleek Real Madrid toch echt te sterk voor de rest. In dit team zaten de sterspelers: Renzo Jong, Koen Bakker, Wout Ruiter, Finn Kay, Mika Kooijman en Olaf vd Horst
We kijken weer terug op een gezellige, sportieve en enerverende dag vol mooie voetbalmomenten.
Voor nu wensen we iedereen een heel mooi begin toe van het nieuwe jaar waarin we iedereen heel veel sportiviteit en geluk toewensen.
De datum voor volgend jaar is al weer vast gelegd dus allemaal heel graag tot volgend jaar! De foto's van het toernooi vindt je terug in het menu Foto's

De toernooicommissie: Örjan, Rob, Paulien en Annemiek