Dorpsgenoot Peter Schouten gaat Navigate North 2015 weer rijden.

18-01-2015

Was het vorig jaar dat Peter deze tocht met z'n zoon Thijs heeft gereden en als eerste geëindigd, dit jaar heeft hij zich hiervoor weer opgegeven nu met Esther Schouten.

Wat is de Navigate North?
Een ‘rondje Poolcirkel’ van 7000 kilometer in 7 dagen van 24 januari t/m 31 januari 2015.
Een uniek winters avontuur voor mannen en vrouwen die in de Arctische omstandigheden een uitdaging zien en niet kijken op een kilometer meer of minder.
Deelnemende teams rijden op basis van coördinaten een route die door minstens 5 Europese landen zal gaan en waaraan een wedstrijdelement is verbonden onder het motto ‘don ’t drive hard, drive smart’.
Een hartverwarmende en ijskoude belevenis die voor beide rijders een uitdaging is.
Een van de 20 deelnemende teams is het team Baanbereik.

Esther Schouten (Wognum, 28 oktober 1977) 5-voudig wereldkampioene boksen. In 2001 werd Esther Europees kampioene boksen en de wereldtitel zette zij een jaar later op haar naam. Nadat Esther maar liefst 3 maal haar wereldtitel had verdedigd kwam eind 2006 een einde aan haar winstreeks.
In 2007 bleek dat Esther aan een zeer heftige ziekte leed, lymfeklierkanker. Na een periode van zware chemokuren en bestralingen, is Esther er weer boven op gekomen.
Na deze moeilijke tijd zette Schouten alles op alles en werd wederom wereldkampioene.
In 2010 heeft Esther besloten om een punt te zetten achter haar bokscarrière.

Peter Schouten, nuchter, oprecht, recht door zee en een familieman, tevens draagt hij voetbalvereniging V.V.W. een warm hart toe door o.a. bordsponsoring.

Iedere deelnemer maakt een keuze voor een goeddoel.
Peter en Esther hebben gekozen voor een sportclub Only Friends uit Amsterdam.
Een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking.
Het mooie van Only Friends is dat ze zelf geen beperking kennen.
Only Friends wil kinderen met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving.
De bedoeling is dat de kwaliteit van het leven van kinderen met een beperking uit Amsterdam wordt verhoogd.
Het Ronald McDonald Centre in Amsterdam Noord is de thuisbasis van Only Friends. Ongeveer 600 kinderen maken al gebruik van deze mogelijkheid, voor verdere info kijk op de website www.onlyfriends.nl.

Wilt u Peter & Esther tijdens deze tocht volgen dan kan dat?
De website www.baanbereik.nl en de Facebookpagina, worden regelmatig van foto's en filmpjes voorzien.
Ook op de website van deze tocht www.navigatenorth.nl en Facebookpagina, vindt u alle info terug.
Namens voetbalvereniging V.V.W. wensen wij Esther en Peter heel veel succes, tevens hopen wij dat zij in april hun verhaal komen vertellen in de VVW-kantine, over deze barre tocht.