Zware blessure Rob Rinkel overschaduwt winst VVW op JVC!

02-02-2015

JVC - VVW 2-3(1-0)
Met een koud aanvoelende wind maar met het zonnetje erbij begint voor VVW in Julianadorp tegen JVC de 1e competitiewedstrijd na de winsterstop. JVC gaat direct fel uit de startblokken, en dicteert de 1e 10 minuten dan ook de wedstrijd. JVC is een ploeg die zeker het fysieke spelletje niet schuwt, en VVW heeft het daar lastig mee. In de 11e min. Komt VVW een beetje uit haar schulp een voorzet van Raymon Koning wordt maar net gemist door Joris Schouten. JVC dwingt op haar beurt 2 corners af maar deze leveren geen gevaar op. In de 17 min. een vrije trap die gevaarlijk richting het doel gaat maar Richard Ruiter heeft de bal klemvast. Beide ploegen hebben door invloed van de wind op het kunstgrasveld behoorlijk last van hoe de situatie in te schatten. Verkeerde timing veroorzaakt dan ook veel overtredingen. In de 27ste min. komt Rob Rinkel tijdens een duel hard in aanvaring met een speler van JVC. De schrik slaat iedereen om het hart wanneer er uit de gebaren blijkt dat het zeer ernstig is en Rob roerloos op het koude veld blijft liggen. In allerijl besluit de scheidsrechter om het duel tijdelijk te staken, in afwachting van medische verzorging. Zowel de staf van VVW als JVC zorgt ervoor dat Rob middels jassen en dekens een beetje warm blijft. Na een kleine 14min. komt de ambulance en zorgen de ambulancemedewerkers dat Rob gefixeerd word en op een brancard kan worden gelegd. Uiteindelijk blijkt het een kuitbreuk te zijn. Dit is een zware domper voor de middenvelder van VVW die aan een goed seizoen bezig was. De selectie van VVW loopt dan ook aangeslagen naar de kleedkamer om daar een beetje warm te blijven en probeert de focus weer op de wedstrijd te krijgen, wat niet mee zal vallen zo blijkt. Nadat Rob naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder zal worden overgebracht gaat na een half uur oponthoud gaat de wedstrijd weer verder om het restant van 18 min. van de 1e helft uit te spelen. Frank Hooiveld is de vervanger van Rob Rinkel. Het is op een of andere manier terug te zien dat de blessure op het team van VVW een diepe impact heeft achtergelaten. De organisatie is er dan ook even niet voor de volle 100%. Dit leidt tot veel balverlies en onnauwkeurig aan elkaar de bal toespelen. Gelukkig is Richard Ruiter alert en voorkomt met een goede redding de 1-0. In de 41ste min. weet de nr.11 van JVC tot dan toe volledig in de tang bij Lex Schilperoort hem één keer het bos in te sturen en zijn voorzet wordt door de nr. 8 mooi binnengekopt. Met een 1-0 gaan we dan alsnog officieel de rust in.
De 2e helft lijkt VVW maar niet onder het vervelende incident van deze wedstrijd uit te kunnen voetballen. Komen wederom tekort in de duels, en Paul Neuvel en Twan Sijm moeten redden op de doellijn. 60ste min. Hidde Koomen vandaag niet echt lekker in de wedstrijd wordt vervangen door Gijs Laan. En Gijs heeft een fantastische invalbeurt. Koud in het veld gekomen levert hij een prima voorzet af op Joris Schouten maar die ziet zijn inzet op de paal belanden. Vervolgens een geweldig schot wat maar net over het doel heen gaat. VVW zet alles van zich af en herpakt zich in de komende minuten. 73ste min een vrije trap van Joris Schouten himself die via de muur in het doel belandt 1-1. Daarna wil VVW meer, de combinaties worden veelvuldig gezocht. In de 78ste min. een prachtige steekpass van John de Wit door het centrum van de JVC verdediging. Deze wordt opgepikt door de ijverige werkende, maar ook tot veel irritatie bij de tegenstander leidende, Raymon Koning (heb je niet nodig) en deze rond zeer beheerst af 1-2. JVC geeft zich echter niet zo maar gewonnen de mouwen worden nog een keer opgestroopt voor een eindspurt. In de 87ste min. een vrije trap die zo lang onderweg is dat het een gemakkelijke prooi lijkt te worden voor Richard Ruiter, echter deze keer aan de grond genageld blijft staan en de JVC speler bal daardoor simpel in het doel kan koppen 2-2. Inmiddels in blessuretijd aangeland bekroond invaller van de dag Gijs Laan zich met zijn invalbeurt tot matchwinner. Zijn fantastische boogbal van buiten de 16 laat de keeper van JVC kansloos 2-3. De ontlading in het veld en daarbuiten is groot. De scheidsrechter vindt het mooi voor vandaag en blaast het eindsignaal. VVW heeft wederom karakter en veerkracht getoond en neemt de 3 punten dan ook terecht verdiend mee naar Wervershoof. Maar zoals ik al begon aan dit verhaal, de zware blessure van Rob Rinkel overschaduwt deze mooie overwinning hoe dan ook. Ergens ben je blij maar toch zit er een heel vervelende keerzijde aan deze voetbalmiddag. Rob bij dezen namens het VVW bestuur, technische staf, de selectie en supporters wensen we jou een goed en voorspoedig herstel toe!
A.s. Zondag 8 februari om 14.00 uur speelt VVW thuis tegen Winkel op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u er als supporters ondanks de soms barre weersomstandigheden allen weer bij bent, de spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Door Peter Schilperoort