Ondanks overvolle ziekenboeg boekt VVW een prima overwinning op Winkel!

09-02-2015

VVW-Winkel 2-0(0-0)
Het lijkt zo langzamerhand steeds moeilijker voor de technische staf van VVW om een representatief elftal op het veld te zetten. De ziekenboeg stroomt niet leeg maar juist vol. Vandaag kon de technische staf niet beschikken over respectievelijk, Lex Schilperoort, Rob Rinkel, Erwin Neuvel, Bart Boos, Erwin Dol en Marco Smit. Desondanks is het Ivo Röhling en Barry Katee met aanvulling uit VVW2 toch weer gelukt. Stijn Meester startte in de basis voor de zieke Lex Schilperoort en Gijs Laan voor de geblesseerde Erwin Neuvel. Winkel was in de verloren uitwedstrijd een gevaarlijke en goed voetballende counterploeg gebleken. VVW begon dan ook zeer voorzichtig en rustig vanuit de verdediging te voetballen om niet direct in het “mes” van Winkel te lopen. Voor de toeschouwers wat minder leuk omdat de bal heel vaak rond getikt werd maar wel uiterst effectief want Winkel was niet in staat om de snelle buitenspelers goed te bedienen. In de 15e min. een goede actie van Hidde Koomen zijn voorzet wordt echter niet goed ingekopt. In de 21ste min. wederom een mooie aanval opgezet door Stijn Meester en via Hidde Koomen komt de bal bij Rens Grooteman maar zijn inzet is een gemakkelijke prooi voor de keeper. Tegen het einde van de 1e helft dan nog een grote kans voor Winkel maar Joris Schouten voorkomt met een fraaie redding dat Winkel op voorsprong komt. Uit de hierop volgende corner ontstaat geen gevaar en we gaan met 0-0 de rust in.
2e helft Nog maar amper op het veld of VVW komt in de 48ste min door Rens Grooteman op 1-0. Hier voorafgaand een slechte actie door een verdediger van Winkel. Hij werkt de bal dusdanig slecht weg, dat hij daarmee zijn keeper op het verkeerde been zet en de bal via de binnenkant paal terug in het veld komt precies voor de voeten van Rens die met dit buitenkansje wel raad weet. Winkel oogt vandaag niet zo scherp als in de uitwedstrijd en zijn creëren weinig tot geen kansen. Gijs Laan probeert het dan nog met een afstandsschot maar de scherpte ontbreekt vandaag. In de 58ste min. een schitterende actie van Twan Sijm gedreven als altijd onderschept hij de bal en zijn voorzet komt bij John de Wit die de bal eerst moet controleren en daarna verwoestend uithaalt 2-0. De irritaties bij Winkel lopen dan wat op en dat zorgt in de slotfase van de wedstrijd voor de nodige opstootjes. Helaas kost dat de man met de meeste energie vandaag Hidde Koomen een gele kaart. Zijn inzet en strijdlust zijn vandaag bewonderenswaardig. Af en toe spelend op het randje, maar juist daarmee kun je een wedstrijd zodanig beïnvloeden dat de tegenpartij niet meer aan voetballen toekomt en dat kwam Winkel dan ook niet meer. Constant de bal en de spelers afjagen klasse man! Het laatste wapenfeit is van Richard Ruiter die met een uitstekende redding in de 81ste min. zorgt dat VVW vandaag de nul houd. Hiermee is de wedstrijd gespeeld en fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde. TOP: Twan Sijm die samen met Koen Verlaat en Stijn Meester de boel achter goed onder controle hadden. Raymon Koning die als een geruisloze stofzuiger ;-) over het veld ging en de gaten dicht liep waar nodig. TIP: “balaanname i.c.m. spelvoortzetting” vandaag waren er gedurende de wedstrijd soms onbegrijpelijke keuzes te zien. De speler(s) in kwestie weten dan genoeg.
VVW staat inmiddels op een prima 2e plaats, en ook de 2e periodetitel kan ons bijna niet meer ontgaan.
A.s. Zondag 15 februari om 14.00 uur speelt VVW thuis tegen VVS’46 op sportpark “De Westrand”. Wij hopen dat u als supporters weer in grote getalen aanwezig zult zijn, de spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort