Waar 2 vechten om een been loopt VVS met de punten heen!

17-02-2015

VVW-VVS’46 1-3 (0-0)
Vooraf een mooi affiche, immers bij winst was de 2e periodetitel weer een stapje dichterbij. Maar VVW komt letterlijk van een koude kermis thuis. Vandaag was het de wedstrijd van VVW tegen de scheidsrechter de man had het kennelijk niet op de geel zwarten vandaag, we kregen nog net niet alles tegen maar het scheulde niet veul. Maar we kunnen gerust ook hand in eigen boezem steken het voetbal stelde deze speeldag niet veel voor. Behoudens de 1e 10 min. van de 2e helft en het laatste kwartier was VVW vrijwel onzichtbaar. Of het moeten de speldenprikjes geweest zijn die zo af en toe werden uitgedeeld. Stijn Meester had alle pech van de wereld vandaag al zijn kopballen en inzetten werden door de keeper gepakt. Met goed keeperswerk van Richard Ruiter en handelend optreden van Lex Schilperoort wordt zo op het nippertje een doelpunt voorkomen. Verdedigend zit het wel goed maar op het middenveld en voorin missen we vandaag de slag. Zonder de geschorste Hidde Koomen missen we niet alleen een aanspeelpunt maar ook passie en strijd. En helaas een aantal spelers vallen vandaag toch ook wel een beetje door de mand, een goede invalbeurt op z’n tijd is geen garantie om ook de volle 90 minuten op een bepaald niveau te kunnen spelen. 0-0 rust.
2e helft de 47ste min komt VVS door een slim uitgelokte vrije trap op voorsprong. Maar als je muur goed neerzet mag die bal er natuurlijk nooit langs, dan is je keeper uiteraard ook te laat in die hoek. De irritaties in het veld nemen toe, veel overtredingen en praten zorgen ervoor dat de “Hans Klok” in het zwart veel gele kaarten voor VVW tevoorschijn tovert. Sommige toeschouwers kunnen het niet meer aanzien en gaan gedesillusioneerd de warmte van de kantine of huis opzoeken. Rens Grooteman wordt vervangen door Jaap Sneeboer die met z’n lengte mag proberen om de wedstrijd nog te doen kantelen In de 67ste min. gaat de spits van VVS voorbij Koen Verlaat, die hem dan tijdens het achterhalen heel licht aantikt vervolgens struikelt de man over z’n eigen benen en ja hoor “Hans Klok” wijst gedecideerd naar de penaltystip. Een getergde Richard Ruiter duikt nog wel naar de goede hoek maar kan er net niet bij 0-2. VVW probeert het nog wel met Corners van John de Wit, vrije trappen van Joris Schouten en voorzetten van Koen Verlaat maar het levert niets meer op. In de 85ste min. valt dan het doek voor VVW bij VVS lopen er 3 uitblinkers in het veld de nr.3 van origine linksback maar vandaag weer als linksbuiten spelend, de nr.5 een bepalende middenvelder, en de lange spits zorgen via een prachtige combinatie voor de genadeslag 0-3 over en uit heet dat dan. In de slotminuten doet VVW nog iets terug. Een Corner van John de Wit wordt keurig ingekopt door invaller Frank Hooiveld en deze bepaald de eindstand op 1-3.
Je hebt wel eens van die zondagen dat het allemaal tegenzit, hoort er ook bij. Zeker als je “Hans Klok” als scheidsrechter hebt lopen dan ben je snel een illusie armer. Overigens had ik een mooie openingszin bedacht op de man z’n naam “van Putten” voor dit verslag, maar Sam en José Schouten hebben mij hier natuurlijk op terecht vanaf gebracht ? . Selectie voor jullie zit er maar één ding op. Vergeten, hard trainen en vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. De blinde poule werd deze keer gewonnen door Ko Boos jr.
A.s. Zondag 22 februari om 14.00 uur speelt VVW uit tegen SEW in Nibbixwoud. Wij zien u als trouwe supporter weer graag langs de lijn verschijnen, de spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's.
Peter Schilperoort