VVW MP1 GLORIEUZE WINNAAR VVS TOERNOOI

17-02-2015

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Na een lange tijd geen wedstrijden meer gespeeld te hebben, mochten we eindelijk weer eens aan de bak. VVS had een toernooi georganiseerd in de sporthal. VVW had daar wel oren naar en om 8 uur stonden al spelers al klaar bij de Westrand om te vertrekken naar Spanbroek.
De eerste wedstrijd was een heuse derby. Tegen Sporting Andijk moesten we meteen al alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten. Met Sjoerd in doel begonnen we sterk. Door een snoeiharde pegel kwam Andijk echter op voorsprong. VVW zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Uit een mooie aanval wist Thomas uiteindelijk het net te vinden 1-1. Daarna kwamen we weer op achterstand, maar door een goal vlak voor tijd wisten we toch weer terug te komen. De penalty's die daarna volgden werden bijna allemaal raak geschoten. Onze keeper Sjoerd wist er een paar van Andijk te stoppen of naast te kijken, waardoor we vol vertrouwen aan de tweede wedstrijd konden beginnen. VVW tegen VVS 2 met Dieuwertje in doel. In een gelijk opgaande partij met veel kansen voor beide doelen was VVS de gelukkigste. Uitslag 1-2. De penalty serie die volgde werd wederom door ons gewonnen, mede dankzij cool genomen pingels van VVW en fantastisch keeperswerk van Dieuwertje. De laatste poulewedstrijd werd een echte kraker. Als deze pot gewonnen zou worden stonden we in de finale. Tristan was deze keer de keeper, en ook hij deed het hardstikke goed. We kwamen eerst weer op achterstand, maar knokten ons terug in de wedstrijd. Cees-Jan die nog maar net deel uitmaakt van het team speelde een dijk van een wedstrijd. Jonas scoorde bijna met een geweldige poeier, die maar net naast ging. Ook Jordi deed van zich spreken met een paar fantastische acties. Uiteindelijk toen alle rookwolken waren opgetrokken stond er een 3-2 overwinning op het bord. Op naar de finale.
Victora O uit Obdam was hierin onze tegenstander. Thomas begon als keeper en later nam Rishano het van hem over. Een oppermachtig spelend VVW liet er geen twijfel over bestaan wie er met de cup vandoor zou gaan. 2-0 winst, door twee beauty's van Rishano. De afsluitende penalty serie werd ook gewonnen, waardoor VVW terecht als eerste eindigde. Een geweldige teamprestatie waarvan alle meegereisde supporters ook heel erg van genoten hebben. Na afloop met z'n allen op de stoelen om de beker in ontvangst te nemen en nog een kwartier poseren om iedereen de kans te geven om een foto te maken van de kampioenen. Al met al een geweldige happening en heel veel blije gezichten. Hopelijk gaat het a.s.zaterdag in de eerste competitiewedstrijd ook zo goed.

Ger