Tweede team van VVW levert toppresatie in Warmenhuizen

23-02-2015

Tweede team van VVW levert toppresatie in Warmenhuizen

Onder toeziend oog van hoofdtrainer Ivo Rohling en onder bezielende begeleiding van Niels Bakker is er een overwinning van groot belang geboekt. De concurrentie verspeelde punten en daardoor staat het tweede nu dichter bij de koploper. Bij winst van de volgende wedstrijd is men periodekampioen. En dat zag er in de eerste helft heel lang niet naar uit. Of men nu bevangen was door het belang van deze wedstrijd of dat men er gewoon ‘niet bij was’? Wie het weet mag het zeggen. Elke afvallende bal was voor VIOS W(en VIOS had betere inzet) en zij namen zeer terecht de 1-0 voorsprong.

Na 35 minuten viel er aan VVW zijde een terechte rode kaart. Langs de kant deed men het ergste vrezen. Met tien man verder en 1-0 achter. Zoals Cruijff altijd een wijsheid sprak: “met tien man ben je sterker”. Aanvoerder Rick Sijm schreeuwde: ”kom op VVW, positief blijven en een schepje er bovenop nu”. Zowel de Cruijff wijsheid als het schepje er bovenop lukte. VVW werd gewoon sterker. Begin van de tweede helft bracht trainer/begeleider Niels Bakker Stefan Otsen en Tom Smit in. Dat pakte heel goed uit. VVW wist kansen te creëren en vocht voor elke meter. Het meegereisde publiek begon haar handen warm te wrijven en het optimisme steeg. Dat werd beloond. Na een scrimmage in het strafschopgebied nam Tom Smit hem vol op de pantoffel. Zelfs keepende spelers konden een mooie goal niet voorkomen. VVW bleef gas geven. Een combinatie tussen de nieuwe aanwinsten zorgde voor de winnende treffer. Paul Neuvel op de invallende Frank van Ophem die Erwin Neuvel bediende en deze rondde deze combi fraai af door de bal prachtig in de verre hoek te plaatsen.

De winst was nog lang niet veilig gesteld. VIOS W drong aan en drie meter voor een half leeg doel wisten ze gelukkig niet te scoren. Het was nog billen knijpen, maar VVW won door een niet aflatende inzet en het collectief. Mooi resultaat. De vreugde was dan ook groot bij het team na het laatste fluitsignaal. Niets gestolen, maar gewonnen door karakter te tonen. 2-1 winst voor onze jongens.

Ton Sijm