Periodetitel VVW 2

02-03-2015

Tweede team sleept via een klinkende overwinning het periodekampioenschap binnen en vestigt zich op de eerste plaats

Het team begon in alle vroegte met een verzorgt ontbijt. Wat kan er toch veel in onze kantine om eenheid in teams te krijgen. De mannen hadden de spullen voor ontbijt zelf ingekocht. Alles voor de teamgeest. Hoeveel uitblinkers kun je noemen in één wedstrijd. Als het aantal te groot is telt het collectief. De mannen van Niels Bakker/Ivo Rohling kenden het belang van deze wedstrijd. Niels zelf op vakantie en online de overwinning meevierend, werd waardig vervangen door Rick Roozendaal en Thomas Mathot. Aanvoerder Rick Sijm hield de mannen bij de les(bij 4-1 zakte het team wat in) en 8-3 was het eindresultaat. Zij die er waren zagen prachtige doelpunten, mooie aanvallen.

Uiteraard ook fouten, maar meer bij de tegenstander, dan binnen de eigen gelederen. In het begin ging het op en neer en waren de mannen nog wat gespannen. Tim Ruiter kopte een bal van de eigen doellijn en hielp de goed keepende Frank Breg op deze wijze. In de 23e minuut een trek en duw duel in het strafschopgebied. Thijs Schouten kwam daar als winnaar uit. De scheidsrechter lag hem op de stip. Gedecideerd schoot Jaap Sneeboer hem in. VVW kreeg nog prima kansen, maar gaf ook ruimte weg en een goede aanval van JVC betekende 1-1.

Paul Neuvel schoot de tijd nog van het scorebord, want gelijkspel was genoeg voor de periodetitel, maar gelukkig was de tijd weer snel waar te nemen voor de vele supporters. Geen blijvende schade aan het mooie scorebord. De tweede helft bracht wat een mooie wedstrijd te bieden heeft, In de 5e minuut begon het doelpuntenfestival met een beheerste goal van Frank van Ophem die goed werd ingespeeld door Kevin van der Thiel. Diezelfde Kevin tekende met een mooie treffer ook voor de 3-1. Tim Ruiter lag af aan Jaap Sneeboer en 4-1 stond op het bord. Achterover leunen?, maar toen had Rick Sijm even zijn aanvoerderschap nodig om het team bij de les te houden, want JVC kwam terug tot 4-2 en op prachtige wijze via een lob op 4-3. Werd het billen knijpen of winst.

Jef Koomen werd ingebracht. Die moest duidelijk wennen in het begin, maar toen hij gewend was!! Jef snelt op de linkerflank de tegenstander voorbij, legt af op Tom Smit en die wist het net niet te vinden, maar speelde verder net als ieder ander een goeie pot voetbal. 31e minuut en Jef rent, of eigenlijk is het een demonstratie van een mooie looptechniek, zijn tegenstander(s) opnieuw voorbij. Stuurt Tim Ruiter de diepte in en die wordt door de keeper met de bal al in zijn hand getorpedeerd. Pingel. Jaap Sneeboer benut deze wederom fraai. 5-3. In de 35e denkt Jef, laat ik hem eens niet afleggen en tekent de 6-3 aan. Bij een volgende loopactie legt Jef hem af op Twan Grooteman die ook meedoet aan het doelpuntenfestijn en jawel 7-3! In de 83e minuut als de wedstrijd helemaal gespeeld is, het team al in feestroes is, scoort Jef Koomen een goal waar hij de handen voor op elkaar krijgt. Wat een mooie overwinning mannen. De blijdschap spatte er vanaf en terecht. Wat een beloning voor een tot nu prachtig seizoen.

Als je dan na afloop hoort dat de concurrentie punten heeft verloren wordt de vreugde alleen maar groter, want het tweede staat bovenaan door het betere doelgemiddelde. Op z’n Westfries werd het gevierd en werden ze op hun wenken bediend door Maria en haar team. Niels Bakker had vader Ko geld gegeven(meestal is het andersom) voor een paar rondjes en Ko deed hetzelfde. Mooi gebaar. Het klonk in de kantine ook heel duidelijk, terwijl het eerste team speelde, Hot 2, Hot 2, Hot2. Mooi mannen. Namens velen gefeliciteerd.

Ton Sijm