V.V.W.1 heeft de wind even tegen!

02-03-2015

VVW - Westfriezen 2-4 (1-3)
Er stond een straffe wind over sportcomplex “de Westrand” maar het trouwe VVW publiek trotseerde deze gure wind en was zoals eigenlijk altijd goed vertegenwoordigd maar zag hun ploeg voor de 2e achtereenvolgende keer tegen verliespunten oplopen. Met deze wind was Westfriezen de gelukkigste partij. Al zag het daar in het begin niet naar uit. In de 4e min. scoorde Erwin Neuvel op aangeven van Rens Grooteman de 1-0. In het daarop volgend halfuur probeerden beide teams er een wedstrijd van te maken, en het was uiteindelijk Westfriezen die vanwege een door de wind moeilijk te beoordelen bal voor Twan Sijm op1-1 kwam. Niets aan de hand zou je denken maar in het volgende kwartier zijn de VVW-ers niet erg scherp en lijden veel balverlies. Door persoonlijke fouten komt Westfriezen eerst heel simpel op 1-2 en op slag van rust zelfs op 1-3. De 2e helft komt VVW goed uit de startblokken, maar de mooiste kansen uit voorzetten, vrije trappen en corners worden verprutst. In de 86ste min. is het dan wel raak. Na goed doorzetten van Rens Grooteman komt de bal bij John de Wit en zijn haarscherpe voorzet wordt binnengetikt door Raymon Koning. Echt lang genieten kunnen we niet van. Westfriezen weet uit een persoonlijk duel voor de zoveelste keer voordeel te halen en laat Richard Ruiter kansloos 2-4. Dit was teven de eindstand. VVW zakt een plaatsje in de ranglijst omdat de concurrentie wel weet te winnen, maar VVW heeft de inhaalwedstrijd die nog meetelt voor de 2e periode nog tegoed. De blinde poule werd deze wedstrijd gewonnen door Jan Laan.
A.s. Zondag 8 maart om 14.00 uur speelt VVW de streekderby uit tegen Woudia op sportpark “Woudia”. Komt allen want onze jongens kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Met mooi weer is het aan te raden even op de fiets te stappen bent u zelf ook sportief en gezond bezig! Foto’s van de wedstrijd geschoten door thuisfotograaf Dirk Haakman vindt u terug op de website in het menu Foto's.
Peter Schilperoort