Verslag Dames VVW

08-03-2015

Wedstrijd verslag vrouwen vvw 1 - vrouwen twisk 1

Afgelopen zondag stond er weer een heuse derby op het programma , ditmaal tegen Twisk. De heen wedstrijd werd met 2-1 verloren ondanks dat VVW, zoals zo vaak dit seizoen de betere voetballende ploeg is. Alleen met mooi en goed voetballen win je niet altijd de wedstrijd . Vandaag was niet anders dan normaal, de bal ging weer makkelijk van speelster naar speelster en de tegenstanders lopen dan ook vaak achter de feiten aan . Vorige week wisten we nog 9 doelpunten te maken , maar vandaag stond het vizier niet op scherp . Het creëren van kansen was vandaag ook niet het probleem, maar het afmaken ervan ......

Het was meer een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou vallen in het voordeel van vvw , deze viel verrassend uit een corner, onze gelegenheidslinksback Trijntje wist met een mooie volley de kruising te vinden uit de corner van Kelly . Op dit moment was VVW heer en meester over de wedstrijd. José teisterde de lat met een hard Schot en na een mooie combinatie over 4 schijven wist Anna de mee opgekomen Silvia te bereiken, maar Silvia raakte de bal helemaal verkeerd . Dit was het begin van de gemakzucht die over het elftal heen kwam . De duels werden niet meer gewonnen en het tempo ging uit de wedstrijd . Met als hoogtepunt twee tegengoals binnen enkele minuten . De eerste mogen de dames achterin zich aanrekenen , na alle tijd te nemen voor een doeltrap terwijl er al 3 meiden vrij staan, toch maar besluiten om deze bij de tegenstander in de voeten te schuiven, met dit buiten kansje wisten ze heel goed om te gaan, 1-1. De 2e goal was wel verdient van de tegenstander , een prachtige corner werd goed ingekopt 1-2 . De rust kwam als geroepen om de koppies weer de zelfde kant op te zetten , dit lieten de dames van vvw ook direct zien in de 2e helft . De bal ging weer goed rond en er werd hard gewerkt . Manouk liet er geen gras over groeien en ging goed Door tijdens een duel en wist met een listige pass Anna w te vinden die 1 op 1 met de keepster geen fout te maken en de keepster kansloos liet 2-2.

Na dit doelpunt was het VVW wat het betere van het spel had , en kans op kans op stapelde , maar het afmaken van kansen was niet aan de dames besteed, Twisk counterde er zo af en toe wel lustig
op los en moest het hebben van persoonlijke fouten. Gelukkig was onze grensrechter afgelopen weekend netjes thuis gebleven en zag met zijn eksterogen dat de spits van Twisk 1 centimeter buitenspel stond, anders had ze een vrije doortocht op Manon de keepster. Het zag er niet meer naar uit dat er gescoord zou worden met nog enkele minuten op de klok .een speelster van Twisk dacht de bal nog 1 x in te brengen van de zijkant, maar tot iedereens verbazing droeg de wind de bal en deze viel onderkant lat bij de tweede paal binnen . Er was nog tekort tijd om de gelijkmaker te score ........ 2-3 verliezen en weer beter voetballen, VVW heeft de zelfde kleuren als Vitesse, maar ook het oogstrelende
voetbal met tijd en wijle, maar ook de pech dat je beter bent , maar niet altijd wint.