Goed spelend VVW 2 weet net niet te vinden.

09-03-2015

Vorige week werd op het Westrand de 2e periode binnengehaald. Natuurlijk werd dit groots gevierd! De kantine en Lex en Peter van The QuicksilverBar zijn dit waarschijnlijk nog niet vergeten. Namens het gehele 2e nog bedankt voor de bijdrage hierin vanuit de club!
Ter informatie de goudgele rakkers waren inmiddels weer volledig uit het lichaam getraind.

Nacompetitie is natuurlijk prachtig, maar liever gaan we natuurlijk rechtstreeks naar de 2e klasse. De opdracht om nacompetitie te voorkomen, was voor vandaag simpel. Namelijk de resterende 7 wedstrijden winnen.

Deel 1 van 7 begon op het zonovergoten sportpark de Rozeboom, daar trad de Wervershoofse koploper aan tegen KGB 2.

Na onze standaard gewenningsperiode van een kwartier, kwam dan de eerste kans vanaf onze linkerkant. Helaas werd het reclamebord geraakt i.p.v. het net.
Ook in de 24e minuut wisten we niet op 0-1 te komen. De sterkspelende en hardwerkende Stefan Otsen dacht na een half uur bij zichzelf, als van dichtbij niet lukt dan maar van afstand. Zijn poeier van 25 meter werd ter met veel moeite gepareerd door de sterk keepende KGB-goalie.
7 minuten kwamen we weer oog in oog met de doelverdediger uit Bovenkarspel, maar wederom resulteerde dit niet in een aftrap voor KGB.
Langzaam maar zeker kwam een voetbal wijsheid naar boven: als je zelf de goal niet maakt dan vallen ze wel aan de andere kant... Bijna was dit vlak voor rust het geval, gelukkig voor de Geelzwarte belandde de inzet uit een vrije trap op de paal.

De tweede kende het zelfde beeld als de eerste. Een sterk en goed spelend VVW bleef op zoek naar de openingstreffer, terwijl goed georganiseerde Roodwitte van Kolpings Glorie Blijft loerde op die ene counter.
Stafan liet zich wederom gelden, na wederom een goed afstandschot die niet naar een treffer werd gepromoveerd, passeerde hij in de 54e minuut een verdediger in de 16 van KGB. Hij werd geraakt, maar de sterk leidende scheidsrechter wees helaas niet naar de stip.

De storm op de goal van KGB bleef nu een kwartier liggen, maar daarna gingen we er weer helemaal voor. Een 1 op 1 werd jammerlijk gemist. 3 minuten later kwam de opzet naar onze beste aanval van wedstrijd. Over enkele schijven, beginnend bij een 1-2 bij keeper Frank Breg , kwam we weer vrij voor de keeper vanaf links van de goalie. Helaas ging de inzet rakelings langs het kruis.

Het werd zo'n dag waarbij je een week kan voetballen maar de bal er gewoon niet in wil. Ook in de 78e en 80e minuut bleek een doel van 7,32 bij 2,43 meter te klein. Doordat we steeds meer voor de winst gingen, kregen KGB al meer ruimte. In de 85e minuut raakten de Strekers het kruis en ook uit een 1 tegen 3 wisten ze niet te scoren. De grootste kans kwam voor de lange spits van de gastheren, echter wist hij gelukkig niet dat hij veel tijd en ruimte om de bal naast Frank te schuiven.
Zo eindigden we zoals we begonnen waren op het prachtige kunstgrasveld, die eerst op Woudestein van Excelsior lag, met vele Wervershovers, waaronder de voorzitter, langs de kant.

De teleurstelling in de kleedkamer was groot, maar je hebt wel eens van die dagen dat ¨ie¨ er gewoon niet in wil. Gelukkig werden we iets getroost door het verlies door 2 van onze 3 concurrenten.

Na deze zondag werd uiteindelijk de opdracht simpeler, namelijk nog maar 6 wedstrijden winnen. Beginnend tegen de koploper Hugo Boys op 22 maart, 15 maart is het tweede vrij, thuis om 12 uur op het Westrand.

Supporters wederom bedankt voor jullie komst en steun, we hopen u weer te zien bij bovengenoemde affiche.

Speciale dank gaat nog uit voor vader en moeder Sneeboer, die optraden als een soort voetbalsoigneur om zoonlief te voorzien van vervangend schoeisel met vastzittende zool.