V.V.W.1 pakt 2e periode

15-03-2015

Rob Neuvel bezorgt VVW met 2 doelpunten de 2e Periodetitel in de 3e klasse!

SEW - VVW 1-2 (0-0)

Na 3 nederlagen op rij, was het vandaag belangrijk voor VVW om weer eens de volle winst te behalen. Afgezien van de stand in de ranglijst(5e plaats), telde deze wedstrijd nog mee voor de 2e Periodetitel. Voor een echte dorpsclub als VVW met beperkte middelen. Over het algemeen jong en talentvol elftal, goede technische staf en bestuur, draaiende op de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Een fanatieke supportersschare een leuke opsteker. Trainert Ivo Röhling had voor deze wedstrijd een verassende opstelling in petto. Linkshalf Twan Sijm begon namelijk als spits. Niet zo verwonderlijk als je geen echte spits meer in je elftal hebt op dit moment. Daarnaast was het de beurt aan Ton Kolenberg, die lang geblesseerd is geweest. Nu weer op de weg terug is om zijn oude niveau te halen mocht op zijn vertrouwde positie als linksback in de basis te beginnen.

Vanaf de 1e minuut was het duidelijk dat beide ploegen wel wilden, maar het moeilijk was om een verzorgde pot voetbal op de mat te leggen. Het zal ongetwijfeld zal maken hebben gehad met de druk die er op deze wedstrijd zat. Bij VVW wist men moeilijk de bal in de ploeg te houden en een vrij staande medespeler te vinden. Daarnaast waren beide ploegen niet vies van de harde overtredingen. Dat resulteerde al na 5 min. in een gele kaart voor Rens Grooteman. Hierna een paar mogelijkheden voor VVW maar ook niet meer dan dat. Na 17 min. is het weer raak na een harde charge van Lex Schilperoort op de nr. 10 van SEW ontvangt ook hij ook een gele kaart van de overigens goed leidende scheidsrechter. Na 31 min een geweldige kans voor Frank Hooiveld maar hij stuit op de keeper. Dan in min.33 een vrije trap van Joris Schouten maar de kopbal van Frank gaat net naast. Dan nog een afstandsschot van Joris maar deze gaat hoog over.

SEW is niet heel gevaarlijk maar weet in de 35ste min. nog bijna te scoren. Het schot wordt van richting veranderd en gaat maar net naast. Vlak daarna wederom een prima pass vanuit het middenveld van SEW en VVW keeper Richard Ruijter moet gestrekt. In de door de scheidrechter bijgetrokken lange blessuretijd nog een schot van Rens Grooteman die maar net voorlangs het doel van SEW gaat, en gaan we met 0-0 de rust in.

De 2e helft begint 10 minuten later dan gepland. VVW dringt iets meer aan, hierdoor moet SEW wat meer aan de noodrem trekken. Uit de daarop volgende vrije trap genomen door Joris Schouten weet Rob Neuvel de bal fraai tegendraads langs de goalie van SEW te koppen 0-1. De staf van VVW besluit tot een wissel, Ton Kolenberg die zich prima staande hield, maar omdat bij hem “de pijp leeg is” wordt hij vervangen door Erwin Dol, ook een speler die een lange tijd door een blessure uit de roulatie is geweest. Erwin zal als linksbuiten gaan spelen. In de 87e minuut wordt een SEW aanval afgeslagen de bal komt bij Lex Schilperoort op de linkerkant deze speelt zichzelf prima vrij en heeft een mooie pass op de slim mee opgekomen Rob Neuvel. Deze blijft koel in de 1 op 1 situatie en scoort wederom fraai 0-2. In de laatste minuten van de wedstrijd pakt Koen Verlaat volstrekt onnodig nog een gele kaart, en veroorzaakt Joris Schouten een penalty, met als extraatje ook geel. De penalty wordt onberispelijk door de speler van SEW ingeschoten 1-2.

In alle opzichten doet VVW goede zaken het pakt een periodetitel, en stijgt van plaats 5 naar plaats 2 op de ranglijst met 5 punten achterstand op Den Helder er is dus nog van alles mogelijk in de laatste weken van de competitie. Sterk collectief weer, alles voor elkaar over hebben. Dat weet een Hoofdsponsor als ‘Plantenkwekerij Gitzels” wel te waarderen. Het vat bier geschonken door dit mooie bedrijf werd met veel gejuich in ontvangst genomen en in de kantine van VVW soldaat gemaakt.

A.s. Zondag 22 maart om 14.00 uur speelt VVW thuis tegen VIOS-W. Wij zien u als trouwe supporter weer graag langs de lijn verschijnen, de spelers kunnen uw positieve steun altijd gebruiken. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort

Om 12.00 speelt het tweede om de eerste plaats tegen Hugo Boys