Gelijk tegen VIOS

23-03-2015

Trainer Ivo Röhling puzzelt VVW naar gelijkspel tegen VIOS.

Het seizoen is lang en de lijst geblesseerden en geschorsten soms ook. Zet dan maar weer een team neer en zeker als je op verschillende posities moet schuiven met belangrijke spelers. Ivo Röhling lukt het de laatste weken steeds. Complimenten daarvoor. Dat geeft ook aan dat we veel belangrijke spelers hebben, want die staan er dan wel op het moment dat de trainer ze nodig heeft! Het levert wel wisselend resultaat op en bovendien ontbreekt het VVW dit seizoen aan een echte afmaker, hoewel er misschien één in de maak is(Rob Neuvel). Het begin van de wedstrijd was aftastend, maar met een nieuwe opstelling zijn foutjes onvermijdelijk en VIOS opende de score. Richard Ruiter was kansloos, maar bewees ook deze wedstrijd weer dat de sleet er nog lang niet op zit. Stond weer een uitstekende partij te keepen. Langzamerhand kwam VVW beter in de wedstrijd. Vanaf de zijkanten scherpe voorzetten en kansen voor zowel Rob Neuvel als Frank Hooiveld. De druk op de wat onzekere VIOS goalie(met 17 jaar mag dat op dit niveau) werd groter. Uit een indraaiende corner van John de Wit viel de gelijkmaker. Van veraf leek het of de keeper de bal in eigen doel sloeg, maar dat was niet zo. De bal was via de corner van John al over de lijn. Welke longen er in het ranke lijf van Lex Schilperoort zitten kan niemand weten. De kilometervreter van deze zondag haalde menig counter van VIOS eruit door zijn snelheid en goede spel. Top. VVW leek langzaam het betere van het spel te krijgen en een volley van Erwin Neuvel onderstreept dat. Het team speelt met z’n allen en op de meeverdedigende Rob Neuvel wordt een overtreding gemaakt. Werd echter niet voor gefloten en na een scrimmage in het doelgebied van VVW profiteert VIOS. De stand in de 44e minuut is dan 1-2. Terwijl VVW meer verdient had.

Bij aanvang tweede helft blijkt Ton Kolenberg na een goede eerste helft niet verder te kunnen. Die wordt verdienstelijk vervangen door Rick Sijm(die al een volle wedstrijd bij het tweede erop heeft zitten!). Even later komt Gijs Laan(ook bij het tweede al eerder ingevallen) even verdienstelijk voor Hidde Koomen. De gelijkmaker wordt opgetekend door Rob Neuvel, die wederom scoort met het hoofd(evenals tegen SEW uit). Het spel blijft op en neer gaan en VIOS mist voor open doel. In de 66e minuut geeft de scheidrechter aan niet verder te kunnen i.v.m. een blessure. Uiteindelijk komt de scheidsrechter ingezwachteld en wel terug op het veld en fluit op karakter de wedstrijd uit. Top. Een paar scherpe voorzetten van Rens Grooteman worden niet beloond. Een mooi schot van Raymond Koning ook niet. John de Wit weet de paal nog te raken via een mooi schot dat onderweg een klein beetje van richting wordt veranderd. Anders had John wellicht de winnende op zijn schoen. Jammer. VIOS supporters vonden dat zij meer recht hadden op winst en de trouwe VVW schare hield het op VVW. Gelijkspel 2-2. De blinde poule werd gewonnen door Kees Rinkel.

VVW 2 door winst op Hugo Boys bovenaan

Ons tweede team blijft positief verbazen. Een afgetekende overwinning van 4-0 op de koploper zorgde er voor dat ons tweede team nu zelf koploper is. Na het behalen van de periodetitel lijken de mannen van Nieks Bakker nog steeds niet verzadigd en leverde een uitstekende prestatie door met verzorgd voetbal met 4-0 te winnen. Mooie goals, mooi spel. Ga zo door mannen. Wie weet, is er een feestje te vieren in de nabije toekomst.

Ton Sijm