VVW blijft overeind in de prut

30-03-2015

VVW wint moddergevecht op Texel met 3-2

Als we bij het begin beginnen weten we dat VVW een trouwe schare supporters heeft. Dan is het prachtig dat je met een volle bus richting Texel gaat. Initiatief en organisatie Club van Honderd. Kees Rinkel als leider en Gerard Mol voor foto’s(iedere week weer prachtige foto’s producerend samen met Dirk Haakman) namens de Club van Honderd. Dank daarvoor. Met de boot over, even weg van het vasteland, blijft toch een uitje. De eerste helft moet het trainersduo hebben genoten. Ik sta wel eens te kijken bij de training, maar VVW wist zich een half uur heer en meester op het veld.

Driehoekjes, positiewisselingen, diepgaande spelers, mooie voorzetten, veel kansen en last but not least, 3 fantastische doelpunten. Wat men op de training oefent kwam volledig tot uiting. Het werd omgezet in een prachtig half uur mooi voetbal van VVW kant. En wat er te doen was voor het doel van VVW, dan stond daar een uitstekende Richard Ruiter(één keer een engeltje op de lat) om de ballen te pakken. Dat er zoveel schoonheid aan de voetbalsport te zien was op zo’n zwaar veld via mooi spel, is te danken aan uitvoering van VVW en de doelpuntenmakers Joris Schouten, Rob Neuvel en Raymond Koning. Stuk voor stuk doelpunten om in de lijsten.

Langzaam maar zeker werd het veld zwaarder, zo niet loodzwaar. Of dit veld dit seizoen nog als voetbalveld kan worden beschouwd lijkt mij stug. Een glijpartij vlak voor rust van een paar spelers leidde tot een goal van Texel en Richard Ruiter kansloos latend. De tweede helft was comedy capers. Er is geen speler geweest, wanneer hij wilde aanzetten tot een sprint, niet weggleed of vaststond in de prut. De regen ging harder, de kou nam toe en voor de supporters was het billen knijpen. Dat kwam omdat direct in het begin van de tweede helft Texel op 2-3 kwam. Het grote voordeel was dat je het een beetje warm hield door de spanning. Kansen vlogen over en weer, maar niet meer voortkomend uit goed spel, maar uit de slapstick die ontstond op een onbespeelbaar veld.

De tweede helft laat zich gewoon niet beschrijven. Dan moet je er bij geweest zijn. Glijden, vast staan in de prut, als je langs het veld liep hoorde je spelers lopen over het soppende veld. Het ging nog harder regenen. Wie deze wedstrijd gespeeld heeft of wie er bij was vergeet dit niet. Afgepeigerd kwamen onze jongens van het veld, maar wel met winst!!!!! En dat rijdt en vaart toch lekkerder terug.

Memorabel moment was de invalbeurt van assistent trainer Barry Katee. Of hij op 38-jarige leeftijd de oudste invaller ooit bij VVW is? Of Richard Ruiter het oudste selectielid ooit is? Respect voor jullie mannen. Iedereen een prettig Paasweekend toegewenst. Na de Paas op naar het einde van een geweldig seizoen voor onze selectie. Foto's van de wedstrijd klik op de link Foto's van deze website.

Ton Sijm