Spectaculaire winst VVW 1

13-04-2015

Erwin Dol matchwinnaar in knotsgek duel met Blokkers

Ongelooflijk. 1 ½ jaar blessureleed en in je eerste volledige wedstrijd scoor je in een knotsgek duel de winnende treffer na een 3-0 achterstand!! De wedstrijd opende met de snelste tegengoal van dit seizoen. Binnen enkele seconden na de aftrap lag de bal in het mandje bij VVW. De schrik zat er in goed in tegen degradatiekandidaat Blokkers, maar langzaam herstelde VVW zich. We werden een kleine periode de betere ploeg en creëerde kansen. Daarna een periode dat VVW volledig werd overklast!!

De nummer 9 van Blokkers had een wereldactie, maar Richard Ruiter pareerde de bal prima. Uit de corner daarna liet de vrijstaande! Nummer 9 Richard kansloos. 0-2. Daarna snel 0-3 en wederom was het een mooie goal van de Blokkers. De moed zakte de supporters van VVW in de schoenen. VVW begon toch weer wat mee te voetballen. In de 42e minuut een aanval uit het boekje van VVW. Rob Neuvel speelt Hidde Koomen in en Hidde trekt de bal voor op Erwin Dol. Die wordt gevloerd, nadat hij probeerde een actie uit te voeren. Pingel. Zekerheid John de Wit schiet beheerst in en VVW gaat gelukkig met een goal op zak de kleedkamer in.

De tweede helft recht VVW de rug. Met name op het middenveld worden onder aanvoering van John de Wit veel meer duels gewonnen. De aansluitingstreffer kan dan niet uitblijven. Joris Schouten zet voor op Erwin Neuvel en die legt hem terug op John de Wit die hem fraai inkopt. Even later een actie van Erwin Dol op links en verlengt de bal naar Gijs Laan. Gijs vindt Hidde Koomen en die scoort beheerst. 3-3. De koek is nog niet op. Erwin Dol ontvangt de bal, rent rustig richting Blokkers-goal en plaatst de bal subtiel in de lange hoek op een manier die niemand verwacht. Een 3-0 achterstand omgebogen naar een 4-3 voorsprong!!! Supporters uit hun dak. Toch was er nog twintig minuten te gaan. Diesel John de Wit hield het middenveld alert. Twan Sijm kwam erin voor Gijs Laan en ondanks de buikgriep goed speelde. Een smerige overtreding op John de Wit zorgde ervoor dat Blokkers met tien man kwam te staan. Blokkers hielp ook nog eens mee door haar beste speler van het veld te halen. Dat zorgde toch voor rust in de VVW gelederen.

Echt billen knijpen werd het niet. Anders stond Richard Ruiter zijn mannetje. Tom Smit, die eerder op de dag 3 goals scoorde in het tweede team, had toen hij werd ingebracht, bij zijn eerste balcontact bijna de 3-5 op zijn pantoffel. Voor de neutrale toeschouwer was dit een wedstrijd waarin alles gebeurde en prachtig was. Echter voort de Blokkers een zuur resultaat en voor VVW om na afloop lekker te chillen waar dan ook. Meer foto's van de wedstrijd kijk in het menu van deze website.

Ton Sijm/Rob Rinkel