VVW 2 loopt ook in Breezand geen schade op.

13-04-2015

Voor de 2e keer mochten VVW aantreden op het sportcomplex “De Zwaluw”. De vorige keer was 24-8-2014 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, VVW 2 versloeg toen in het bekertoernooi verrassend hoofdklasser ZAP 2 met 1-2. Er waren echter slechts 4 spelers die zowel toen en nu op veld stonden! Dit keer was het derde van ZAP onze opponent., een elftal die strijdt voor lijfsbehoud in de reserveklasse 3A. De mannen van Zwaluwen Anna Paulowna kwamen als herboren uit de wintersport, ze leden immers slechts 1 nederlaag.
Het was gauw duidelijk wat de tactiek van de zwartwitte was, met fel en hard, doch fair(op 1 moment na), spel VVW niet in de wedstrijd laten komen. Dat werkte goed want in de 13e minuut kwam ZAP op 1-0 door goed doorjagen op onze laatste linie. VVW kwam aanvallend niet verder dan mogelijkheden tot kansen en ook schoten uit de 2e lijn wisten niet het juiste net te treffen. Het duurde even voordat we doorhadden hoe wij het fysieke geweld van ZAP moesten bestrijden, maar na een half uur moesten enkele gastheren aansprak doen op hun reserves. Mentaal kregen ze daarna ook nog een klap van de koploper, Tom wist namelijk uit een mooie halve omhaal de bal in het kruis te werken. Deze 1-1 kwam hard aan bij sommige mannen uit de Noordkop, dat moest Kevin ontgelden. Een grove charge betekende het eind van de wedstrijd voor onze nummer 11 en ook het einde van zijn schoenen en zijn sok (sorry Bep). De verder goedleidende scheidsrechter zag deze overtreding over het hoofd. De begeleider van ZAP echter niet en hij besloot de overtreder achter te laten in de kleedkamer. In mijn optiek een geweldig actie en gebaar!
Na de rust ging VVW door met het voetbal van het slot van de eerste helft. Het tempo werd ZAP te machtig, Tom wist in korte tijd de 1-2 en 1-3 aan te tekenen. Ries Laan deed ook weer van zich spreken en wist na goed doorjagen op de keer de 1-4 te maken, de 1-5 scoorde hij middels een technische begaafde lob over de keeper die daarna ook in de winkelhaak belandde. Vele en vele kansen volgden maar het was Stefan die de eindscore van 1-6 van dichtbij aantekende.
Door de uitslagen van afgelopen zondag is het eigenlijk een 2 horse race geworden. VVW staat met namelijk nog 3 wedstrijden te gaan 6 punten op de nummers 3 Always Forward, Koedijk en Hugo Boys. Blokkers wist in 5 minuten een 1-2 achterstand tegen De Valken om te buigen naar een 3-2 overwinning. Dat houdt Blokkers op plek 2 met 1 punt minder en volgende week?
Volgende week is het D-day! Dan komen De Blokkers namelijk naar het Westrand, deze topper vindt om 11.30 uur plaats.
Wordt het ¨de platte kar¨ in potentie of een verlenging van het seizoen door de nacompetitie?
19 april kunt u zien of de enige opdracht niet verliezen succesvol wordt uitgevoerd.