VVW 2 zoekt platte kar met chauffeur na 4-0 zege op concurrent.

20-04-2015

Zondag 19 april stond bij iedereen die het tweede een warm hart toedraagt al een tijdje omcirkelt in de agenda.
De topper VVW-Blokkers, de wedstrijd die beslissing zou kunnen maken wie van deze 2 ploegen de kampioen in de reserveklasse 3A wordt. Immers was het verschil slechts 1 punt in het voordeel van de thuisploeg en stonden de andere ploegen al op minimaal 6 punten.
Het is geweldig om te zien en mee te maken hoe het wel en wee van VVW 2 leeft bij spelers en supporters! Ongeveer 80 supporters hadden de trip naar het kunstgrasveld gemaakt.
Gesteund door het keurig geregelde ontbijt(wederom onze dank!) mochten we om half 12 de wedstrijd opgang brengen. In de beginfase tastten de ploegen elkaar af en kwamen beide niet verder dan een afstandschot.
De tactiek van Blokkers was simpel alles lang op de, fysiek, sterke en technische begaafde spits. Steunpilaar en captain Rick Sijm had zijn handen vol aan deze aanvaller, elke keer moest hij het duel met hem aangaan. Wanneer de duels tussen deze 2 kemphanen onbeslist waren, dan was daar de sterk spelende Thieri Balk. Alle restanten van deze krachtmetingen werden immers keurig door Thieri onderschept en verwerkt.
In de 22e minuut kreeg VVW de derde corner waar de eerste geschampt werd door onze kopspecialist Thijs Schouten, was het nu wel raak! Thijs torende boven zijn directe tegenstander uit en wist snoeihard in te koppen. Wat een moment om je eerste goal van het seizoen te maken! Vele malen was Thijs dichtbij gedurende het seizoen, maar nu was het dus raak! 1-0 VVW.
Nog geen 2 minuten later was het onze redder in nood Jeff Koomen (lekker om een speler met zulke kwaliteiten achter de hand te hebben) die vanaf eigen helft op avontuur ging en vanaf de linkerkant op snelheid naar binnen sneed. 20 meter van Blokkers goal besliste onze nummer 8 om te gaan vuren. De bal ging snoeihard over de sterke keepende Blokkers goalie en belandde prachtig in het kruis 2-0!
VVW kreeg steeds meer grip op Blokkers tot de spits Rick verschalkte. Echter was daar Thijs die een tackle vol op de bal deed, hij raakt geen procent van de Blokkers spits. De scheidsrechter die 90 minuten alles in het voordeel van Blokkers floot, zag het als enige anders en lag de pal op de stip…
De bal werd door de spits van Blokkers snoeihard rechts van Frank geschoten, onze doelwachter pakte het moment om zich te onderscheiden en stopte de penalty met een prachtige duik! Een scrimmage met wederom een naschop van Blokkers volgde, maar het bleef 2-0 voor VVW.
Blokkers was door deze tegenslag helaas nog niet het geloof kwijt, immers waren ze in de 35e minuut dichtbij de 2-1 maar de lat redde ons.
Na rust kreeg VVW direct kans op de 3-0. Ries L. werd keurig vrijgespeeld door Kevin maar de keeper redde wederom knap. Jeff zijn poging in de 52e minuut belandde op de paal. De grote Blokkers goalie wist de 1 op 1 met Stefan te winnen. In de 70e minuut kwam daar toch eindelijk de verlossende 3-0. Ries Laan wist Tom Smit te bereiken en laatst genoemde schoot het leer vol zelfvertrouwen met zijn linker binnenkant paal langs de keeper.
De keeper van De Blokkers had al vele van ons uitgekapt maar in de 78e minuut vond hij dan eindelijk zijn Waterloo. Stefan profiteerde hiervan en maakte de 4-0
Later volgde nog vele kansen om de stand verder op te krikken, maar verder dan de 4-0 kwamen we niet meer.
VVW kon deze wedstrijd net als de topper tegen Forward, eerste wedstrijd na de winterstop, niet het sprankelende spel vertonen dat VVW 2 normaliter het publiek voorschotelt. Echter kwamen we met hard werken tot veel meer kansen dan Blokkers, dus niets anders dan een terechte overwinning.
Wanneer je over 2 wedstrijden met 7-0 wint van je directe concurrent dan ben je gewoon terecht koploper! Koploper maar nog geen kampioen. Dit kunnen we zondag realiseren in het pittoreske Nibbixwoud. Om 11.30 uur start deze ontmoeting. Wij hebben nog iets recht te zetten tegen SEW, de blauw hemden waren namelijk de enige die op het Westrand punten wist te pakken.
Mede door de keurige winst van het eerste en van Blokkers 1 was er al een prachtige pre-party in de kantine. Dit mede mogelijk gemaakt door de supporter van VVW 2 die de meeste minuten van ons heeft gezien! Bedankt he! foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's
Wij hopen dat u volgende week Hauwert doorkuist om ons in Nibbixwoud aan te moedigen!

Alle nieuwsberichten

Nieuws