Weer overwinning VVW 1

21-04-2015

De wedstrijd van de gemiste kansen, maar wel overwinning voor VVW!

VVW – Spartanen 2-1 (2-1)

Weinig wedstrijden gezien waar VVW zoveel kansen nodig heeft als deze. En de wederopstanding van Erwin Dol zorgt voor de zo lang verwachte aanvallende impulsen.Na 8 min verovert VVW de bal op het middenveld. De pass van John de Wit op Erwin Dol is op maat, en deze jaagt de bal in de kruising. Spartanen heeft weinig in te brengen, maar probeert VVW wel snel onder druk te zetten. Het hobbelige veld zorgt voor een hoge amusementswaarde, net als Joris Schouten uit wil halen springt de bal ineens omhoog en maakt Joris tot een kandidaat voor “So you think you can dance”. 28ste min. de inzet van Rob Neuvel kan de keeper van Spartanen nog stoppen, maar in de rebound is het John de Wit die keihard inschiet en dan staat het zomaar 2-0. In de laatste minuten van de 1e helft zorgt Lex Schilperoort ervoor dat de spanning terugkomt in de wedstrijd, zijn tegenstander voelt plotseling de zwaartekracht en gaat op de grond liggen. De wedstrijd die overigens goed werd geleid, vanuit de middencirkel, door niemand minder dan Maurice de Hond, kan niet anders dan een penalty geven. Daarna nog zeker 3 dotten van kansen die allen gemist worden.

2e helft heeft VVW het vooral in het begin moeilijk tegen Spartanen die natuurlijk er in blijft geloven, en wat wil je als je 3e staat. Daarna levert VVW de ene na de andere mooie aanval af, Erwin Dol, Raymon Koning, Gijs Laan doen hun best maar op de een of andere manier wil de bal er niet meer in. VVW speelt de wedstrijd verder rustig uit en wint dan ook verdiend. Ook Dennis Deen verdiende deze middag, hij werd de winnar van de blinde poule!

Spannend is het nog wel de laatste 3 wedstrijden. VVW kans zelfs nog kampioen worden als Fc. Den Helder de punten blijft verliezen, net zoals Kleine Sluis die ook weer punten verloor. Voor VVW kan het niet meer stuk de periode is al binnen en de volgende wedstrijden tegen Kleine Sluis en Den Helder zouden het kampioenschap dichterbij kunnen brengen.

A.s. Zondag 26 april om 14.00 uur speelt VVW uit tegen kleine Sluis op het sportpark Kleine Sluis. Wij zien u als trouwe supporter weer graag langs de lijn verschijnen. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's door Dirk Haakman.

Verslag: Door Peter Schilperoort