VVW 2 kampioen!!!!!!!!

26-04-2015

VVW 2 of wel HOT 2 toont zich de kampioen van het collectief!!!

VVW 2 behaalde in Nibbixwoud het welverdiende kampioenschap, door een heel seizoen als groep voor de prestatie te gaan. Toch wil ik voor ik aan het wedstrijdverslag begin een paar elementen eruit halen. We hebben een prima hoofdtrainer, maar dit kampioenschap van het tweede mogen we met een groot compliment mede aan trainer/begeleider Niels Bakker toeschrijven. Zo’n grote groep tevreden houden valt niet mee. Ook om het spel dan tot z’n recht te laten komen is dan niet makkelijk. En toch lukte het Niels iedere keer weer. Ik heb vaak naast de dug-out gestaan en zelden of nooit gemopper van de jongens over het wisselbeleid van Niels of over zijn gekozen tactiek/opstelling. Top Niels! En niet omdat het mijn zoon is, maar omdat het hele seizoen zoveel mensen dat tegen me zeggen. Wat is Rick Sijm een mooi verlengstuk voor Niels. Hoe hij in het veld zijn aanvoerderschap invult door zijn manier van leiding geven en coaching, altijd positief, daar genieten we gewoon van langs de kant. Compliment ook aan Ko Bakker die elke wedstrijd als vlaggenist de jongens aanspoorde tot concentratie en inzet. En dan niet te vergeten de supporters, waaronder ook sponsor William Gitzels zich regelmatig meldde. Zo ook deze wedstrijd. Na de wedstrijd was SEW 1 aan de beurt. Er gingen echter zo ontzettend veel mensen weg, dat er mensen vroegen: “ is SEW 1 afgelast”. Dat zegt genoeg. Bedankt supporters.

De wedstrijd:
Vanaf minuut 1 stond VVW 2 in de kampioensstand. Geconcentreerd en goed spel. Behoudens een kleine fase in eerste en tweede helft bleef dat de gehele wedstrijd. In de vierde minuut viel al de eerste goal, die knap werd ingekopt door Tom Smit. Even later een strak schot van Stefan Otsen, die een hele goede wedstrijd speelde, maar net naast. Een tijdje later van dezelfde Stefan een wereldactie en die werd beloond. 2-0 VVW. Stefan toonde zijn dankbaarheid tegenover zijn trainer/begeleider Niels Bakker door hem in de armen te vallen. Men bleef goed spelen. Met zo’n middenveld en achterhoede blijft het leuk ballen. Een prachtige aanval van Kevin van de Thiel, Stefan Otsen en Tom Smit belandde in het zijnet. Nog een paar 100% aanvallen kwamen langs. Tim Ruiter strooide ook met zijn passes. De tweede helft viel al snel de bevrijdende 3-0. Tom Smit. Even later dacht Tom, laat ik mijn gemiddelde nog eens opschroeven en tekende voor de 4-0 en zijn derde goal in deze wedstrijd. De concentratie bleef en zo ook het spel bleef in handen van VVW. Ries Grooteman, Gijs Laan, Jaap Sneeboer, Twan Grooteman en Frank van Ophem werden ingebracht. Jaap Sneeboer tekende voor de 5-0. Thijs Schouten beloonde zijn nimmer aflatende inzet/spel met een goal. 6-0.

Na het laatste signaal natuurlijk groot feest en opluchting. Toezegging van William Gitzels voor patat en broodje croquet/frikadellen. Bier van bestuur. Wat een mooi seizoen. Wat heb ik samen met velen mensen genoten van deze groep jongens, die heel geconcentreerd kunnen spelen, maar door mooie humor en ‘gewoon’ voor elkaar er te staan zich een bijzondere groep mag noemen,

Ton Sijm