Seizoen 2014/2015 van V.V.W. 2 (Hot 2)

04-05-2015

Bedankt!

Nadat wij vorig week een fantastisch kampioensfeest te hebben beleefd, wil ik nog even terugkijken op dit mooie seizoen. Dit doe ik nadat ik namens het gehele tweede, in willekeurige volgorde:
onze sponsor Plantenkwekerij Gitzels, het bestuur (altijd aanwezig en geïnteresseerd), de club van 100 (bijdrage kampioensfeest), Ton Sijm (voor de prachtige verslagen en foto's, supporter en klankbord), Ron Knijn en Dirk Haakman (foto's), Meindert-Jan Botman (onze platte kar chauffeur), het kantinepersoneel (wat een toppers!), Bep van Ophem (voor het verzorgen van onze kleding), Peter Entes (conditioneel waren we weer top Peter!), Jan Karsten (voor de prima condities waarin we kunnen trainen en spelen!), Nico Appelman en de A1 (voor het wisselen van veld), Rick en Thomas (als vervangende coaches), Co Bakker onze grensrechter en natuurlijk alle supporters
heb bedankt voor dit geweldige seizoen en natuurlijk het onvergetelijke kampioensfeest!
Tevens wil ik onze hoofdtrainer Ivo Rohling bedanken voor de manier hoe hij met het 2e is omgegaan. Alles heeft hij gedaan om het 2e zo sterk mogelijk aan de aftrap te krijgen, door nooit spelers te eisen, soms geen verse wissels mee en bovendien was Ivo altijd aanwezig bij onze wedstrijden. Top Ivo!

Eerste periode
Na een geweldige start in de beker met 3 mooie overwinningen, begon de competitie gelijk met een valse start thuis werd de 1e wedstrijd verloren tegen SEW 2. Op 2 november 2014 verloren we uit Hugo Boys met 2-0, dit was de wedstrijdronde 8 en tevens de laatste om de eerste periode.
Na deze wedstrijd was de vergelijking met seizoen 13/14 groot, wedstrijdje winnen en dan weer verliezen. Immers hadden we na 8 wedstrijden 4 keer gewonnen en 4 keer verloren. Op deze 2 november stonden we op plaats 6 met maar liefst 9 punten achterstand op Hugo Boys 2.
Dan denk je al gauw dat het kampioenschap niet meer haalbaar is.

Omslagpunt: Tweede periode

Gelukkig heeft men in Zeist periodetitels bedacht, dus je hebt nog wel iets waar voor je kunt voetballen. Daarom hadden we als doelstelling de 2e periode winnen. Gewoon een goede reeks neerzetten in 7 potjes. Zo gezegd zo gedaan van deze 7 wedstrijden werden er namelijk 6 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Op 1 maart 2015 werd de periodetitel binnengehaald door thuis JVC met 8-3 te verslaan. Tot onze grote verbazing pakten we toen ook nog eens de eerste plek in de competitie weg gapend gat van 9 punten.

Het moment van de competitie was eigenlijk de competitieronde 14 d.d 22-2-2014. Tegen een stug VIOS kwamen we in Warmenhuizen op een 1-0 achterstand, tevens moesten wij een rode kaart incasseren. 1-0 achter met de rust met 10 tegen 11 tja dat is lastig. Maar toen er gebeurde iets... laat ik het maar een mysterieuze kracht noemen. Iedereen knokte voor elke meter en het begon er op te lijken, dat VVW met een man meer voetbalde. Deze 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 1-2 winst. Dit resultaat zorgde er voor dat we het geloof kregen in een mooi eind.

Derde periode
In wedstrijd liepen we een klein deukje op doordat we in Bovenkarspel het net niet wisten te vinden, we kwamen niet verder dan een 0-0 tegen KGB 2.
Daarna kwamen de toppers Hugo Boys 2 en De Blokkers 2 nog op bezoek op het Westrand.
Beide ploegen werden echter met 4-0 aan de kant gezet.
Vorige week was SEW 2 het slachtoffer van onze dadendrang. Kampioen was een feit!
Na 2 seizoenen reserveklasse 3A mogen we volgend seizoen weer acteren in reserveklasse 2A!!!

Wedstrijd 22:
De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Sporting Andijk 2 thuis. In een, van VVW kant, zeer slechte wedstrijd kwam VVW pas een 25 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong door een fraai afstandsschot van Ries Grooteman. Dezelfde Ries maakte ook de 2-0. Stijn en Tom wisten de stand op te krikken naar een 4-0 zege. Sporting Andijk had nog keurig een bos bloemen voor ons mee, deze werd natuurlijk en terecht direct door gegeven aan onze Bep!

Competitiestatistieken:

Meeste doelpunten voor (1) VVW 66 (2) Koedijk 60
Minste doelpunten tegen (1) VVW 23 (2) Always Forward 30

Meeste keren de nul (1) VVW 11 (2) Hugo Boys 10

Thuis 11 gespeeld 30 punten 42 voor 10 tegen
Uit 11 gespeeld 20 punten 24 voor 13 tegen

31 spelers hebben meegedaan in de competitie

Rick 22 Tom en Kevin 21 Tim 20 Thieri 19 Thijs 18 Frank van Ophem 16 Ries Laan en Jaap 15
Gijs en Frank Breg 13 Twan Grooteman 12 Stijn 11 Alain en Ton 10 Frank Hooiveld en Stefan 9
Thomas en Paul 8 Rob Neuvel, Jeffrey en Ries Grooteman 7 Guido 5 Jeff 4 Jurre en Erwin Neuvel 3 Rens, Hidde, Mark en Klaas 2 Michael 1

Doelpuntenmakers
Tom 17
Jaap 8
Ries Laan 7
Kevin, Stefan 5
Twan Grooteman, Alain, Jeff en Frank van Ophem 3
Erwin Neuvel, Frank Hooiveld, Thijs en Ries Grooteman 2
Hidde, Gijs, Jurre en Stijn 1

Over 2 wedstrijden was alleen Always Forward ons de baas (4-1 verlies uit en 1-0 winst thuis).