VVW B1 kampioen VVW B1 kampioen VVW B1 kampioen

18-05-2015

VVW B1 - FC Medemblik B1 7 - 4

Na de titel in de najaarscompetitie kon de B1 deze zondag de titel binnenhalen in de promotiepoule. Dit moest gebeuren tegen het Medemblik van oud selectie trainer Martin Glim. Tot vorige week waren ze ook nog in de race voor het kampioenschap maar door puntverlies tegen VVS stond er voor hen niets meer op het spel. 1 punt zou volstaan om ook De Rijp (kampioen van de gelijke spelen) voor te blijven.

Het was vanaf het begin duidelijk dat de jongens al vaker een kampioenswedstrijd hadden gespeeld. De jongens die vorig jaar al in de B1 speelden konden voor de derde keer op rij kampioen worden. De jongens die vorig jaar nog in de C’s speelden zelfs al voor de vierde keer op rij! Leuk natuurlijk maar het had denk ik leuker geweest als de KNVB ons verzoek om in de eerste klasse te spelen gehonoreerd had!

Binnen enkele minuten was het Thijs die een vrije trap op de paal schoot en dit bleek slechts uitstel van executie te zijn want het was Freek M. die na een mooie actie van zijn broer van dichtbij de 1-0 liet aantekenen (of het was andersom maar dat konden we zo snel niet zien nu ze allebei op zwarte schoenen lopen!). Niet veel later viel de bal achter de verdediging en was het Thijs die de bal bekeken langs de keeper tikte. Deed FCM dan helemaal niets? Jazeker, want na een kwartier was het door wat gemakzucht 2-1. Op zich niet erg want dat maakte weer duidelijk dat FCM een hele leuke ploeg heeft die echt probeert te voetballen wat betekent dat je de hele wedstrijd scherp moet blijven. Een minuut of 10 later (na al een aantal halve kansen) werd Dave prachtig diep gestuurd. Dave was sneller dan de twijfelende doelman en kon zo de 3-1 binnentikken. Dit leek ook de ruststand te worden echter FCM wist vlak voor rust uit een corner nog 3-2 te maken.

CB1_vreugde.jpg

Uitzinnige vreugde!!!

Na de rust zette FCM nog weer even aan maar toen Freek K. een vrije trap “bewust” in de verre kruising schoot was het toch wel gespeeld. VVW kreeg nog vele kansen en liet FCM ook nog een paar keer bij Mike in de buurt komen maar de spanning en scherpte was er wel af. Dave en Jorren scoorden nog fraai met het hoofd en Freek K. sloot het seizoen af door de bal met zijn sterke rechter even de kruising in te sturen. (hij wist tenslotte al waar die was)

b1_teamfoto.jpg

Ger Bosman ontbreekt helaas op de foto!

Al met al een prima resultaat in deze kampioenswedstrijd en een mooie afsluiting van weer een prachtig seizoen. Ik denk dat iedereen die er bij betrokken was weer volop heeft genoten. De jongens waren na het laatste fluitsignaal in ieder geval door het dolle heen……..toch??!! Vlaggen, bengaals vuurwerk, muziek, hossende spelers en een uitzinnig legioen…………..dat was er dus allemaal niet ;-)
Na de verplichte fotosessie en de nodige versnaperingen van de club ging het echter richting de familie Schouten en daar hebben de jongens het, naar het schijnt, nog even serieus gevierd……!!!!

b1_bedankt.jpg

Freek, Ger, Sjors en Peter worden bedankt voor hun inzet!

Tot slot nog wat statistieken:
26 gespeeld (comp., beker en vriendsch.) 21 winst, 3 gelijk, 2 verloren.
136 doelpunten voor 35 tegen.
17 x 5 of meer doelpunten in 1 wedstrijd gemaakt.
8 x de nul gehouden.
Doelpuntenmakers: Bram 3, Gerrit 1, Daan 1, Nick 2, Thijs 30, Jan 12, Jorren 15, Dave 36, Stephan 5, Freek M 21, Freek K 6, Gijs 3, e.d. 1