V.V.W.1 sluit seizoen af met nederlaag.

25-05-2015

Maandag 2e pinksterdag was de return van de nacompetitie tegen Zaanlandia in Zaandam. Zonder de geschorste Koen Verlaat en de afwezige Twan Sijm in de verdediging moest de beslissing vallen of V.V.W. doorging voor promotie. In de 13e minuut was het plaatsvervanger Stijn Meester die aan de noodrem moest trekken om een Zaanlandia speler een halt toe te roepen. Deze overtreding die in het strafschopgebied plaats vond was voor scheidsrechter Mahabali onverbiddelijk: strafschop.
Keeper Richard Ruiter koos voor de verkeerde hoek, de bal werd hoog in het kruis ingeschoten 1-0.
Dit was al vroeg een domper in de wedstrijd. Dan hoop je dat V.V.W. de ruggen recht en op zoek gaat naar de gelijkmaker. In plaats van de bal goed aan te spelen en de ruimte te zoeken liep V.V.W. al achter de feiten aan. Het duurde dan ook precies 2 minuten dat de nummer 7 van Zaanlandia Jeremy Kho ongestoord vanaf eigen helft met de bal richting V.V.W. doel liep en de 2-0 voor Zaanlandia maakte. V.V.W. probeerde de aansluiting te maken maar dit wilde niet lukken. De vele meegereisde supporters hielden de moed erin want V.V.W. heeft wel meer achter gestaan.
Met een 2-0 achterstand werd de rust bereikt. In de 2e helft maakte spits Tom Sijm zijn opwachting om de plaats van Rens Grooteman in te nemen. Met de wind in de rug voor V.V.W. verwacht je toch meer aanvallend voetbal. Helaas zag het daar niet naar uit, V.V.W. gaf vandaag niet het spel wat we van ze gewend zijn. Ton Kolenberg werd ingebracht, maar ook dit gaf geen effect. De malaise werd alleen maar erger , Zaanlandia kreeg meer ruimte en vergrootte de voorsprong naar 3-0. Met laatste man Rijser van Zaanlandia in de verdediging die met zijn lengte menig hoge bal onderschepte was er weinig doorkomen aan. De koers was gelopen, wat V.V.W. ook probeerde het lukte totaal niet. Zaanlandia profiteerde hier optimaal van en vergrootte de voorsprong naar 4-0. In een duel om de bal was het Zaanlandia speler Rijser die gestrekt naar de grond ging. Voor deze speler was het einde wedstrijd hij moest met een brancard van het veld gebracht worden en naar het ziekenhuis worden vervoerd. De resterende 10 minuten werden rustig uitgespeeld en was voor V.V.W. het seizoen voorbij. We nemen afscheid van hoofdtrainer Ivo Rohling die zijn trainingskunsten bij voetbalclub Schagen gaat tonen waarbij we hem veel succes toe wensen. Wat betreft het eerste, V.V.W. 1 speelt volgend seizoen gewoon weer 3e klasse A waar het mijns inzien thuis hoort.
Leuke derby's met clubs uit de buurt, supporters bedankt. Iedereen een prettige vakantie en tot op de velden van Sportpark "de Westrand". Foto's van de wedstrijd kunt u terug vinden op de website in het menu Foto's.