Afscheid van hoofdtrainer Ivo Rohling

07-06-2015

Hoofdtrainer Ivo Rohling krijgt bij afscheid wat elke trainer zou willen: “alom waardering”

De uitgesproken waardering begint al op het trainingsveld vooraf aan de laatste training. Eric Steltenpool die Ivo Rohling ook heeft geassisteerd komt speciaal om van Ivo afscheid te nemen en zijn waardering voor hem uit te spreken. Voor Ivo zijn manier van werken en als mens. Ook wat hij bereikt heeft met de groep. Wel dat het eerste jaar moeilijk was. Dat beaamt Ivo, “maar dat is tevens een leerzaam seizoen voor mij geweest”. “Gelijk ook een hoogtepunt, omdat VVW er rechtstreeks in bleef, zonder nacompetitie te behoeven spelen om de degradatie te ontlopen”. “Dat terwijl het verwachtingspatroon hoger lag en het mede een onrustig jaar was.”

In het tweede seizoen kon Ivo meer zijn stempel op de groep drukken en dan “is het prachtig om te zien dat je regelmatig 30 man op de training hebt”. “Dat is een mooi compliment voor een trainer”, zegt Ivo met een brede glimlach, “want daar horen andere clubs echt van op”. Op het einde van dit seizoen toch wat teleurstelling, geeft Ivo aan. De laatste wedstrijden verliepen met een teleurstellend resultaat. “Ik had graag gepromoveerd” zegt Ivo, “maar wat blijft is tot eind aan toe te hebben meegedaan om het kampioenschap, tot Den Helder uit aan toe, periodetitel als een hoofdprijs en het kampioenschap van het tweede”. Eric Steltenpool en daar ben ik het mee eens roemt het feit dat de sfeer in de groep geweldig is en dat Ivo met zijn staf daar verantwoordelijk voor zijn. Daar toont Ivo zijn bescheidenheid: “dat ligt bij de jongens zelf”. Dat compliment krijgt hij dan van ons, want hij is daar wel eindverantwoordelijk voor en de sfeer is uitstekend. Bovendien is het spel bij tijd en wijle heel mooi geweest om naar te kijken.

Wat volgt is een ontspannen laatste training samen met zijn assistenten Niels Bakker en Peter Ensel, waarbij Niels Bakker met zijn rol als zijn trainer/begeleider van VVW 2 het grootste aandeel heeft in dat genoemde kampioenschap. Daarna de kantine in en steekt Jerry Nugter namens de Technische Commissie de loftrompet uit naar Ivo. De samenwerking binnen de club en wat Ivo bereikt heeft wordt geroemd en gewaardeerd. Dan komt aanvoerder Bart Boos, die dit seizoen jammer genoeg al vroeg moest afhaken, namens de selectie aan het woord. Als een volleerd spreker heeft Bart voor velen een mooi woordje, zoals bijvoorbeeld, Niels Bakker, Barry Katee, Peter Ensel (trainersassistenten) en velen anderen waaronder ook Bep Kok voor het altijd vrijwillig wassen van de kleding. Een ieder krijgt daarbij bloemen of een presentje. Last but not least spreekt hij tot Ivo en noemt hem de beste trainer waaronder hij heeft getraind. “Het mooiste shirt met handtekeningen van de selectie is het beste ingelijste cadeau wat je kan krijgen Ivo”, geeft Bart aan. Ivo had het laatste woord en bedankte met name zijn rechterhand Barry Katee, Niels Bakker en Peter Ensel, zijn assistenten. De groep als geheel en hij gaf aan de sfeer binnen de groep en vereniging als bijzonder te hebben ervaren.

Een persoonlijk tintje. Ivo, ik had vooral sympathie voor je als trainer om de rust die je altijd uitstraalde langs de kant. Niet schreeuwen of theatraal langs de kant heen en weer lopen om spelers de les te lezen. Of schreeuwen tegen scheidsrechters. Spelers corrigeren hield je voor de dinsdagtraining. Mensen publiekelijk aanpakken is heel goedkoop en gelukkig heb je dat nooit gedaan. Bovendien deel ik wat een ieder deze avond aangaf, je bent een fijn mens om mee samen te werken. Het gaat je heel goed bij je nieuwe club Schagen. Zelfde clubkleuren en hopelijk zeggen ze daar bij je afscheid daar hetzelfde als bij VVW. Bedankt trainer, goed gedaan.

Ton Sijm