In de schijnwerpers

14-06-2015

Seizoen afgelopen, maar wie zijn al die stille vrijwilligers die voetbalvereniging VVW draaiende houden?

Op de eerste plaats zijn dat veel te veel mensen om ze allemaal te noemen. Veel mensen doen heel veel werk binnen de club VVW. Dat is een compliment aan allen. Mensen van de TC zijn druk doende elftallen samen te stellen en de selectie voor het volgende seizoen. Dat geldt ook voor de gelijknamige commissie bij de jeugd. Bij de jeugd wordt ontzettend veel werk verzet. Nieuwe impulsen zoals de eerste spelletjes dag en het 2-2 Boarding toernooi voor f-pupillen. Hierbij sluit de vrijwilliger die nu in de schijnwerpers wordt gezet om zijn vele werk binnen VVW prima bij aan, als het om jeugd en senioren gaat.

Gerard Mol. Hoeveel jaar hij bij VVW betrokken is laat zich wat ongewis, maar ruim 40 jaar zeker. Gerard maakt deel uit van de commissie die het Jan van Ophem toernooi organiseert. Vele, vele jeugdteams, ouders en supporters hebben in de loop der jaren hiervan mogen genieten. Op de zaterdag heeft Gerard al jaren een vast E-team waar hij de thuiswedstrijden van fluit. Gerard zit in de Club van Honderd. Een commissie welke financiële ondersteuning biedt voor activiteiten van zowel jeugd als senioren. Gerard gaat mee met ons vlaggenschip om foto’s te maken bij uitwedstrijden. Wat Dirk Haakman bij thuiswedstrijden doet. Ze vangen elkaar op. Gerard zet de foto’s op de site van VVW. Mooi om nadien naar te kijken.

Bij de thuiswedstrijden van VVW 1 staat Gerard met de blinde poule om de uitslag van de wedstrijd te raden. De winnaar krijgt zijn prijs, maar een deel gaat in de kas van de penningmeester. Bij een toernooi is Gerard als het druk is bereid om plaats te nemen achter de tap. Kortom, Gerard is zo’n stille vrijwilliger die ontzettend veel werk verzet met een glimlach. Klasse!!! Nog een voorbeeldje van een andere vrijwilligers. Frans en Vera Bakker, die ontzettend veel doen binnen de VVW familie. Nogmaals, teveel mensen om te noemen en misschien doe je anderen tekort om iemand in de schijnwerpers te zetten, maar zo af en toe mag je als vereniging dat met iemand doen. Al gauw raak je in de verleiding om door te gaan.

Nog eentje dan. Het ligt nu enkele weken stil, maar Jan Karsten houdt dagelijks het terrein in de gaten en zorgt ervoor dat het na ieders vakantie er weer goed bij ligt. Er is ook iemand die de boeiborden weer schoonmaakt rondom de kleedkamers. De naam staat er tussen, maar er zijn zoveel van die klussen die soms niemand opvalt, maar het gebeurt wel. Een ieder een prettige vakantie.