"Stormachtig' begin seizoen VVW

27-07-2015

‘Stormachtig’ begin voor nieuwe hoofdtrainer Marco Boots bij VVW.

Marco Boots heeft als nieuwe trainer één voordeel: veel onrustiger kan het niet worden bij VVW. Nadat de zwaarste julistorm ooit wat was gaan liggen, startte Marco Boots zijn eerste training. Marco heeft een brede selectie tot zijn beschikking, dus zal de concurrentie voor de verschillende posities heftig zijn. Ook een drietal nieuwkomers die hopen dat hun namen in de komende verslagen van het eerste team zullen voorkomen. Al zullen we aan meerdere teams uiteraard aandacht besteden. U leert ze dan vanzelf kennen.

In regen en wind werd er ingelopen, pass- en trapvorm gedaan en een afsluitend partijtje. De kop is er af voor het nieuwe seizoen. Op een eerder plaats gevonden infoavond waarop Marco zich introduceerde bij VVW, sprak hij zich over een aantal dingen uit. Hoe zijn manier van training geven is, waar hij op let en waar hij niet van houdt. Dat sprak deze schrijver heel erg aan. Een trainer die veel met de bal traint, niet veel een training stil ligt. De bedoeling over uitvoering van tevoren aangeeft en via kleine aanwijzingen spelers corrigeert. Waar Marco Boots vooral niet van houdt, dat is van gemekker. Niet tijdens de training, maar ook niet tijdens de wedstrijd tegen scheidrechter of tegenstander. “Respect voor scheidsrechter en tegenstander”. “Onbegrijpelijk dat VVW vorig seizoen zo’n hoog aantal boetes heeft gekregen”. Daar moeten dan volgens Marco teveel kaarten tussen zitten voor ‘nodeloos gemekker’.

De ambities voor dit seizoen besproken met de technische staf deelt Marco. Het vlaggenschip mag voor een prijs gaan(periodekampioenschap) en lang meedoen om de eerste plaats of hem mogelijk pakken. Het tweede team kan als kampioen van vorig seizoen mogelijk goed naar boven kijken. Marco noemde op de infoavond een paar voorbeelden die direct door stoomde. Het derde team graag kampioen en de A-junioren kijken wat er mogelijk is. De A-junioren draaien dit seizoen voor het eerst op de dinsdag mee met de training van de A-selectie senioren. Al met al ambitieuze doelstellingen. “Niets mis om die uit te spreken” stelt Marco. Halverwege het seizoen evalueren en “kijken welke doelstellingen nog steeds haalbaar zijn en welke niet en waardoor dan?”. “Aan niet daar denken we nu niet aan” stelt Marco samen met de technische staf.

Eerste oefenwedstrijd:
2-8: ZAP 2 – VVW 2 om 11.00u en ZAP 1 - VVW 1 om 14.00
Bezoekadres:
Ceresplein 1
1764 HD Breezand

Namens een ieder wordt Marco Boots een fijn verblijf gewenst en gegund bij VVW.