Sokudo te gast bij VVW

09-08-2015

Voetbal en Sportschool Sokudo!!!

Voetbal is een A-sport zoals velen zeggen. Dus iedereen kan van ons leren en wij niets van anderen. Dat is de algemene opvatting in het voetbalwereldje. Gelukkig heeft hoofdtrainer Marco Boots een open mind, want leren van anderen doe je elke dag. Dus het aanbod om zijn selectie te onderwerpen aan een kickboks training werd van harte aangenomen. Dit aanbod kwam binnen via de zoons van onze voorzitter en aanvoerder Bart Boos. En zo kwamen twee trainingen van sportschool Sokudo voor onze selectie van VVW-voetbal tot stand. http://sokudo-gym.nl/ Bij Sokudo ligt de focus op kickboksen en boksen. Voor deze sporten is de fysieke ontwikkeling van het lichaam heel belangrijk. Zie daar de overlap met voetbal, waarbij het fysieke een belangrijk onderdeel is. Zo was vooraf de mening van Marco Boots ook: “Altijd leuk en leerzaam om in een andere tak van sport te kijken. Hoe zijn ze conditioneel bezig om jongens fit te krijgen en te houden. Het heeft niets te maken met tactiek, maar voor je karakter en saamhorigheid in de groep zijn dit ideale trainingen”.

Kijkend naar de training(van drie kwartier) kreeg Marco helemaal gelijk. Gesloopt waren de mannen, maar de inzet en het plezier spatte van de eerste training af. Tevreden keek Marco naar de eerste training van de mannen van Sokudo op 4 augustus jl. “Ik ga er vanuit dat de concurrentie net zo haar best doet als wij. Als je dan het beste team hebt dat echt iets voor elkaar heeft, kan dat de doorslag geven”. Na afloop kon bijna iedereen winnen met armpje drukken van de mannen, want de spiergroepen waren goed aangesproken. Iedereen vond het een leuke en bijzondere ervaring. 11 augustus nog een keer.

Opperdoes – VVW 0-3
In haar tweede oefenwedstrijd trad VVW aan in Opperdoes tegen gelijknamige vereniging. Vakantie en een paar blessures maken nog niet mogelijk wat onze trainer beoogt, maar er waren periodes dat de combinaties goed liepen, het spel zeer acceptabel en al met al kwam VVW tot een zeer overtuigende 3-0 zege. John de Wit en 2x Tom Smit tekenden voor de treffers.

Kermiszaterdag wordt er volop gevoetbald bij VVW!
Het programma is als volgt:
17.00 uur VVW 5 - Sporting Andijk 5
17.30 uur Dennis Deen - Vrienden Dennis
19.00 uur VVW Ve 1 - Sporting Andijk Ve
19.00 uur VVW 3 - VVW 4
19.00 uur VVW 1 - Sporting Andijk 1
Na afloop natúúrlijk de traditionele opening van de kermis, in de kantine! Dat belooft gezéllig te worden!!!!!!