VVW training

16-08-2015

VVW Voetbal, Johan Cruijf, Marco van Basten, Rudi van Dantzig, Igor Nureyev

Wat verbindt deze namen? Kijkend naar een training van VVW komt de gedachte aan een documentaire op. Hierin maakten Johan Cruijf en Rudi van Dantzig(toen artistiek leider van het Nationaal Ballet) een vergelijking over de bewegingen van Marco van Basten en één van de grootste balletdansers op aarde, Igor Nurejev. Een prachtige documentaire waarin sommige beelden over elkaar leggend, die van de sierlijke Van Basten en balletdanser Nurejev, synchroon zijn. Een scorende Van Basten en een dansende Nurejev tijdens een groot ballet. Het grappige is dat de spiergroepen die je gebruikt en traint bij zowel ballet als bij voetbal dezelfde zijn. Kijk, was de vorige vergelijking met kickboksen nog macho.

 

De vergelijking van ballet is beduidend minder macho bij de voetballers. Toch konden Cruijf en Van Dantzig de vergelijking prima maken in de documentaire wat trainingsvorm betrof en uitvoering. Een sierlijke voetballer in training en uitvoering is op vele momenten gelijk een balletdanser. En iedereen snapt natuurlijk wie er het meeste verstand had van ballet: Cruijf natuurlijk. Deze training en het schrijven van dit stukje was voor aanvang van de kermis! Nuchter dus.
Zie foto.

VVW - Andijk op kermiszaterdag 5-1

 

VVW 1 had een vrij eenvoudige klus op kermiszaterdag tegen Andijk. De wijsheid over komedn seizoen zal na de kermis moeten plaats vinden. Met een complete en ‘fitte’ selectie de keuze maken voor de teamindeling. Wat 2015-1016 zal brengen en welke ambities kunnen worden waar gemaakt. Uitgesproken is voor prijzen te gaan waaraan de Fair Play ook mag worden toegevoegd met daarbij echte prijzen.
Doelpunten waren van: Erwin Dol met een schoonheid van een schot, eigen goal Andijk, John de Wit, Raymond Koning en de eerste voor VVW van Mike Roozendaal.

Alle nieuwsberichten

Nieuws