VVW komt de 1e wedstrijd van de competitie swingend uit de startblokken!

07-09-2015

VVW komt de 1e wedstrijd van de competitie swingend uit de startblokken!

VVW – SEW 3-1 (1-0)

Een mooier begin kun je als nieuwe trainer van VVW niet wensen, Marco Boots als trainer overgekomen van Spartanen moet het in de laatste bekerwedstrijd, ondanks het verlies al gezien hebben. VVW heeft dit jaar een goed voetballende ploeg waar nog behoorlijk wat potentie in zit. Ook nieuw in de selectie zijn Max Keizer en Mike Roozendaal van FC. Medemblik. En niet te vergeten de terugkeer in de selectie van Patrick Schilperoort, die na 2 jaar lang blessureleed weer helemaal fit is en de terugkeer van goalie Marco Smit.

De wedstrijd is nog maar net 1 min. bezig wanneer Joris Schouten tegen zijn 1e gele kaart aanloopt, beetje snel gegeven, maar misschien wil de redelijk jonge scheidsrechter de boel gelijk strak houden. VVW laat gelijk via goed combinatievoetbal zien wat de bedoeling is voor vandaag. Het creëert een aantal kansen, maar deze leiden nog niet toch het gewenste resultaat. Uit een afgeslagen hoekschop komt de bal bij Rob Rinkel. Deze geeft een prima voorzet richting 2e paal, waar Patrick Schilperoort met een mooie tegendraadse kopbal zijn 1e competitiedoelpunt voor VVW maakt. Daarmee in de 30ste min. de 1-0 op het scoreboard zet. Daarna verslapt VVW iets, waardoor SEW nog voor de gelijkmaker wil gaan, maar VVW houdt stand tot aan de rust.

Direct na de rust gaat het heel even mis wanneer een speler van SEW over de benen van Rob Rinkel struikelt. De scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Marco Smit ziet echter geen kans de slecht ingeschoten penalty te stoppen. De bal rolt onder hem door. 1-1. Dan wat uw reporter betreft de mooiste actie van de wedstrijd. Patrick Schilperoort probeert op rechts zijn tegenstander te passeren, echter stuit hij op een verdediger van SEW. Met hulp van zijn jongere broer Lex weten ze alsnog de bal bij de vrij staande Max Keizer te krijgen. In een split second bedenkt Max dat hij vanaf die positie alleen met buitenkant rechts de bal langs de verdedigers en keeper van SEW kan krijgen. Wat je noemt een “keizerlijk” doelpunt in de verre hoek en de 2-1 is een feit.

VVW zet vervolgens aan om de wedstrijd op slot te gooien, de kansen zijn er zeker voor Joris Schouten, Raymond Koning, John de Wit en Patrick Schilperoort. Daarmee geven we ook de ruimte weg voor een snelle counter van SEW. Marco Smit komt dan in één op één situatie, maar weet de bal te stoppen. De sterk spelende Raymond Koning wordt vervangen door Mike Roozendaal om voor verse aanvallende impulsen te zorgen. VVW heeft met goed positiespel waarbij het rust en overzicht houdt, dan ook de controle over de wedstrijd. Uit een corner valt de bal niet goed voor de SEW verdedigers. Beland bij de goed opgekomen Rob Neuvel, die de bal in het doel werkt 3-1. Hierna nog opgelegde kansen voor Joris, John en waarvan Patrick nog de mooiste krijgt, maar vermoeidheid slaat nu toch toe. Het schot wat hij in gedachten had is niet meer dan een zacht rolletje naast het doel. Hiermee sluit VVW de 1e competitie wedstrijd positief af en zijn de eerste 1e 3 punten binnen.

Vandaag heb ik als reporter genoten van aanvallend voetbal, ondersteund door goed positiespel en waarbij je kunt zien dat het team alles voor elkaar over heeft. Alle linies waren vandaag super gemotiveerd en dat is dan ook weer de verdienste van de trainer en zijn technische staf. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd.

Volgende week zondag 13 september speelt VVW uit tegen Westfriezen op Sportpark ’T Krijt in Zwaag. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur. De selectie rekent weer op uw steun als trouwe supporters. Tot dan! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort