Na een moeizaam begin wint VVW overtuigend ook hun 2e wedstrijd!

14-09-2015

Na een moeizaam begin wint VVW overtuigend ook hun 2e wedstrijd!

Westfriezen - VVW  0-4 (0-2)

De 1e 20 minuten is VVW zoekende hoe men Westfriezen het beste kan bestrijden. In deze fase ontbreekt goed positiespel en worden de duels zelden of niet gewonnen. Het oogt dan even naar een vriendschappelijk zomeravond, potje want Westfriezen doet precies hetzelfde. Maar als na 10 minuten de eerste goede aanval door Joris Schouten wordt opgezet en hem via een knappe voorzet van Erwin Dol in staat stelt fraai af te ronden is de toon gezet. Jammer dat de grensrechter deze als buitenspel aanmerkt, waar op zich wel iets voor te zeggen was, want Raymond liep inderdaad buitenspel en in de lijn van de voorzet richting Joris. Dat de goed leidende scheidsrechter dit dan overneemt is een gegeven.

Toch moeten de in groten getale meegereisde VVW supporters nog een dikke 25 minuten wachten op een doelpunt. In de tussentijd geeft aanvoerder Rob Rinkel aan gewisseld te willen worden. Op het kunstgras ondervindt nu eenmaal meer last van zijn enkel. Een moeilijke doch verstandige beslissing van hem. Bart Boos is zijn vervanger en neemt tegelijkertijd de aanvoerdersband over. In de 35ste min. na goed doorzetten van Erwin Dol zorgt Raymond Koning met een knappe kopbal voor de 0-1. Hierna wederom een fraaie actie van Erwin, maar die ziet zijn schot op de lat uiteenspatten. VVW komt nu ook meer toe aan technisch verzorgt voetbal en gaat feller de duels in. De ruimtes komen vanzelf, omdat Westfriezen dan toch meer de aanval moet gaan zoeken. Raymond kan daar bijna van profiteren, maar stuit op de keeper. Op slag van rust zorgt keeper Marco Smit met een goede spelvoortzetting dat Joris een prima pass geeft op Raymond, die deze keer onberispelijk afrond 0-2 is een feit. Daarmee gaat VVW redelijk comfortabel de rust in.

Na 52 min is het zowaar de eerste aanval van Westfriezen die voor enig gevaar zorgt, ware het niet dat Rob Neuvel zeer alert is en een doelpunt weet te voorkomen. In de 57ste min. komt Patrick Schilperoort de wederom sterk spelende Raymond aflossen. Als in de 63ste min. Erwin Dol op links doorbreekt en na en pirouette(mislukte poging om de bal te raken) het overzicht behoud en de bal terug legt op randje 16. Waar John de Wit geen moment twijfelt en de bal met een droog hard schot de bal via onderkant lat in het doel laat verdwijnen en de wedstrijd beslist 0-3. Westfriezen heeft dan niets meer in te brengen, behalve dan een fors aantal overtredingen, die 6 gele kaarten over de hele wedstrijd opleverden. Patrick krijgt dan ook nog een kans, maar zijn kopbal gaat recht in de handen van de keeper. In de 70ste min. gaat de wedstrijd definitief op slot als Patrick de bal in de voeten schuift van de inkomende Max Keizer, die met links keurig afrond 0-4. Hierna nog een aantal kansen voor Patrick en Max maar de schade voor Westfriezen bleef zo beperkt tot 4. In de Blessuretijd loopt Max nog tegen een gele kaart aan en weet Marco met een uiterste krachtinspanning de nul te houden.

Resumé, een moeizame start van de wedstrijd. Daarna technisch en fysiek goed opgepakt. Daar was zeker een flink portie actieve coaching van Marco Boots voor nodig. Uitslag had gezien het aantal gecreëerde kansen wel 0-7 moeten zijn, maar het feit dat er zoveel kansen gecreëerd worden is positief te noemen. Marco en Barry Katee hebben in korte tijd een team weten neer te zetten dat niet alleen technisch en verzorgt voetbal kan en moet spelen. Maar er ook voor gezorgd dat het teambelang hoog in het vaandel staat en iedereen alles voor elkaar over heeft, of je nu in de basis staat of wissel.

Volgende week zondag 20 september speelt VVW thuis tegen nieuwkomer DWOW. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur. De selectie rekent weer op uw steun als trouwe supporters. Tot dan! Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort