VVW-DWOW

21-09-2015

VVW speelt een wedstrijd, maar creëert bijna geen kans

De derde wedstrijd in de competitie eindigde in een teleurstellende 0-2. Het tot nu toe tegenvallende DWOW in competitieverband beet zich vast in haar tegenstander en liet niet meer los. DWOW was fysiek de bovenliggende partij en veel pogingen van onze vlaggenschip stokte op het middenveld of VVW kwam nagenoeg net tot de 16. Voorzetten bereikten onze spelers niet. Het eigen spel wekte bij onze mannen hier en daar irritatie op. Gele kaarten vielen snel aan onze kant, maar dat was gelukkig tijdelijk. Joris Schouten, Rob Neuvel en Lex Schilperoort(deze was onterecht) pakten geel.

Aanvallende impulsen via Erwin Dol, met dubbele mandekking, kwamen niet ver of een voorzet werd niet door medespelers beantwoord. Rob Neuvel met geel op zak werd gewisseld voor Bart Boos(33e minuut). VVW liep tegen een onverzettelijk team te ballen. Als DWOW kwam, dan moest het centrum op scherp spelen. DWOW had de eerste helft de beste kansen, maar wist ze niet te benutten. Marco Smit trad kordaat op. DWOW claimde ook nog een penalty voor hands, maar dat wuifde de scheidsrechter weg. De ploeg van oud-VVW trainer Eric van Geemen liet zich door niets van de wijs brengen. Het had één doel en dat was deze wedstrijd winnen.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Even leek het erop dat VVW het spel naar zich toetrok en kansen zou krijgen. Dat duurde alleen de eerste vijf minuten. Voetbal blijft een onvoorspelbaar spel. Hoe de achterhoede van achteruit soms ook inschoof. Het stokte bij de DWOW muur voor de zestien. En VVW ging steeds meer mee in het fysiek en kon niet het voetbal brengen van afgelopen 2 wedstrijden. Een goal van DWOW kon ook niet uitblijven. Van Geemen bracht ‘met de hand van de trainer een gouden wissel in’. Bij zijn tweede balcontact kopte hij de bal in na een voorzet van de buitenkant. DWOW liet zien waar VVW naar op zoek was. DWOW liet VVW met de bal rond gaan tot het vast liep en was dan snel bij de VVW goal zijn. Max Keizer werd gewisseld voor Patrick Schilperoort. Kees Korver maakte zijn debuut in het eerste voor de geblesseerde Lex Schilperoort. In de 76e minuut krijgt Kees een kans uit een moeilijke hoek en keeper van DWOW stopt de bal heel goed. DWOW neemt aanval over. Bij een volgende poging kon Twan Sijm met een sliding voorkomen dat de bal in VVW-doel werd geschoven. Niet lang. Vanuit de corner volgt snel een vrije trap en DWOW krijgt op rand 16 VVW een vrije trap. Uit de vrije trap komt de rebound weer bij een DWOW-speler. Deze schiet in tegen binnenkant paal en via de rug van keeper Marco Smit gaat de bal in doel. De duikende Marco had de bal net niet. Typisch zo’n tegengoal wanneer een team niet draait. VVW probeert krampachtig nog wat te voetballen. Er zijn doelpogingen geweest in deze tweede helft van Patrick Schilperoort, Bart Boos. Echte kansen vanuit een goed lopende aanval waren er niet. Terecht verloren.

Gelukkig weten we uit eerste twee wedstrijden dat we beter kunnen. Dat kan komend weekend weer getoond worden tegen KGB. Foto’s door Dirk Haakman, http://www.vv-vvw.nl/albums/161-V-V-W-1-D-W-O-W-1