VVW vervalt in oude fout, en verspeelt 2 punten!

29-09-2015

KGB - VVW 1-1 (0-1)
VVW begint duidelijk met een andere instelling dan vorige week aan de wedstrijd. Scherp in duels goed tegenstander vastzetten. Tot goed uitgespeelde kansen leid dat de 1e 20 min. nog niet.
23 min komt uit een corner de bal over veel schijven bij John de Wit die de bal vanaf links met een mooie boog bij de 2e paal in de kruising laat zeilen en zet daarmee VVW verdiend op 0-1.
Rens Grooteman met een basisplaats vandaag laat zich nadrukkelijk met aanvallende impulsen zien. Jammer dat zijn acties vaak net één moment te lang worden doorgevoerd zodat de pass niet goed aankomt of kan worden geblokt door de KGB verdediging. Zonder veel problemen gaan we de rust in.

2e helft vervalt VVW in een oude fout die we ook vorige seizoen regelmatig te zien kregen. Met een geheel andere instelling komt VVW uit de kleedkamer, geen schim van de 1e helft. Hierdoor verliezen we de controle over de wedstrijd. KGB komt dan beduidend beter uit de startblokken en laat VVW niet meer in hun spel komen. KGB verstoort snel de opbouw van VVW en VVW gaat steeds meer achteruit voetballen. Hierdoor nemen de irritaties aan VVW zijde toe. Wat Rens een gele kaart opleverde. Moet gezegd de leidsman werkte hier ook wel aan mee door wat minder overtuigende beslissingen. VVW ziet zich genoodzaakt tot het opruimen van de bal in plaats van proberen onder de druk van KGB uit te komen.

In de 70ste min komt VVW dan al heel goed weg door een chaotisch moment voor de goal van VVW. Marco kan de bal met uiterste krachtsinspanning nog net via de lat over doel tikken. De VVW toeschouwers zien de gelijkmaker er al aankomen. Nadat de onzichtbare Patrick Schilperoort de bank mag opzoeken en Max Keizer moet proberen het tij te keren gebeurt wat iedereen al verwachte. KGB komt verdient 1-1. In de 82ste min. na een voorzet van Rens Grooteman krijgt John de Wit een vrije kopkans voor de 1-2 maar John de Wit weet die over het doel te krijgen. Lex Schilperoort weet met een uiterste krachtsinspanning een doorgebroken aanvaller van KGB nog net van scoren af te houden. Dit betekent wel einde gelijk einde wedstrijd voor Lex, die met kramp het veld moet verlaten. Rick Sijm komt er in als zijn vervanger de laatste minuten uitspelen. En zorgt ervoor dat VVW in ieder geval met 1 punt naar Wervershoof terug kan reizen.
A.s. zondag in de zware uitwedstrijd tegen Texel 94 zal er toch 90 min. uit een ander vaatje getapt moeten worden. In deze competitie is weer van alles mogelijk want VVW staat nog keurig 2e achter het verassend ongeslagen Kleine Sluis.
De Club van 100 van V.V.W. laat voor deze wedstrijd een bus rijden. Er hebben zich voor dit uitstapje genoeg supporters opgegeven. Voor degene die zich hebben opgegeven, de vertrektijd van de bus is uiterlijk 11.30 uur vanaf Sportpark "de Westrand" op de Theo Koomenlaan in Wervershoof.
Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort