VVW pakt 3 punten bij bezoek aan Texel

05-10-2015

Texel'94 - VVW 1 - 3 (0 - 1)
VVW heeft de draad weer opgepakt en een verdiende overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Texel. De 1 - 3 eindstand gaf een goede weergave van de krachtsverhoudingen tussen beide teams. Door deze overwinning blijven de Wervershovers bovenin meedraaien in klasse 3A.
Na een voortvarende competitiestart met twee overwinningen, speelde het team van trainer Marco Boots de afgelopen weken erg wisselvallig. Door niet altijd met de juiste instelling te spelen werden daardoor dure punten gemorst. Vanaf minuut 1 liet V.V.W. tegen Texel zien dat het vastberaden was om deze negatieve reeks een halt toe te roepen.
Het elftal was ten opzichte van vorige week op een aantal plaatsen gewijzigd. Bart Boos, Max Keizer en Erwin Dol startten weer in de basisopstelling. V.V.W. probeerde vanaf het begin met verzorgd voetbal het initiatief te nemen. Dit leidde tot een aantal kansen. Al na 4 minuten kopte Bart Boos een goed aangesneden vrije trap van Joris Schouten rakelings over. In de 13e minuut was het wel raak. Na een assist van Joris Schouten kwam Erwin Dol in balbezit. Met een sublieme actie werden twee verdedigers van Texel het bos in gestuurd en met een droge schuiver in de korte hoek werd keeper Alexander Smit verschalkt. V.V.W. leunde na de openingsgoal niet achterover, maar schakelde juist nog een tandje bij, om de score te vergroten. De thuisploeg had veel moeite met de vaak doorschuivende Bart Boos en konden veelal alleen door het maken van overtredingen het spel van V.V.W. ontregelen. Scheidsrechter van Lith moest een aantal gele kaarten uitdelen, omdat veel spelers op en soms over de rand van het toelaatbare speelden.
Uit de toegekende vrije trappen ontstond er veel gevaar voor het doel van Texel. V.V.W. was echter ongelukkig in de afwerking. De vele kansen die V.V.W. kreeg leidde niet tot de tweede goal, die gezien het spelbeeld terecht zou zijn en wat meer lucht kon brengen. Raymond Koning had de beste mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet van dichtbij ging net naast de verkeerde kant van de paal. De aanvallers van Texel konden in de eerste helft nauwelijks een vuist maken. Hun vleugelspelers waren gedwongen om in te zakken naar het middenveld, om daar te proberen weerstand te bieden aan het dominante combinatiespel van V.V.W.. De spits van Texel stond hierdoor erg geïsoleerd en kon geen gevaar stichten voor het doel van V.V.W.
De ploeg van trainer Wesley Visser werd in de rust op twee plaatsen gewijzigd. Met wat meer power in de voorste linie kon Texel in de tweede helft wat meer druk op de defensie van VVW zetten. Ze gingen op zoek naar de gelijkmaker. V.V.W. had moeite met de aanhoudende druk en uit een corner van links kopte Ruben Duinker van Texel de 1 - 1 binnen. In deze fase van de wedstrijd moest V.V.W. aantonen de ze ook fysiek hun mannetje konden staan. De eilandbewoners hanteerden veelvuldig de lange bal en daardoor ontstonden enkele gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Marco Smit. Door hard te blijven werken en met een beetje geluk bleef V.V.W. op de been.
Uit een prachtig uitgevoerde counter bracht Joris Schouten de 1 - 2 op het bord. Max Keizer bediende de sterk spelende Erwin Dol op links, en zijn afgemeten voorzet werd door de goed meegelopen Schouten 20 minuten voor tijd beheerst ingekopt. Het verzet van Texel leek gebroken en V.V.W. kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. In de 80e minuut besliste de jarige Rob Neuvel de wedstrijd definitief. Ingevallen voor Rob Rinkel bezorgde hij zichzelf en V.V.W. een mooi verjaardagscadeau door de 1 - 3 te maken. Een goede actie van Raymond Koning leek te smoren, maar Rob pikte de bal op en schot met rechts raak. Texel probeerde daarna nog wel iets terug te doen, maar ze waren niet meer bij machte om de nederlaag af te wenden.
Alle meegereisde V.V.W. supporters stapten tevreden in de georganiseerde bus van de Club van 100 van V.V.W. terug naar Wervershoof, waar a.s. zondag VIOS-W. de tegenstander is. Foto's van deze wedstrijd kunt u terug zien op deze website in het menu Foto's.
Ger Bosman.