VVW wint verdient en consolideert de 2e plaats!

12-10-2015

VVW – VIOS-W. 2-0 (1-0)
Onder een gure wind dwars over het veld, maar met een stralend zonnetje begint VVW aan de wedstrijd.
Het belooft een mooie wedstrijd te worden want VIOS en VVW zijn beide aanvallende ingestelde ploegen Al in de 7e min. leidt dit tot een dot van een kans voor John de Wit, echter deze wil het te mooi doen en de keeper pakt dan ook eenvoudig de bal. De intentie van VVW is duidelijk voor vandaag vanuit alle linies wordt er druk gezet op de tegenstander, en daarmee is het balbezit verreweg voor VVW.
Hieruit ontstaat in de 14e min. het eerste doelpunt. Een mooie pass van Rob Rinkel naar Erwin Dol die zeer beheerst de 1-0 laat aantekenen. VIOS probeert onder de druk uit te voetballen en als dat lukt, moet er flink worden verdedigd. Op die manier komen er toch kansjes voor VIOS wanneer er uit een vrije trap gescoord lijkt te worden, lijkt want op de doellijn of er iets achter! weet Twan Sijm de bal op miraculeuze wijze de bal weg te krijgen en de schot vanuit de rebound wordt nog eens een keer door Lex Schilperoort gekraakt. Omdat ook de scheidrechter het niet goed kon beoordelen komt VVW met het nodige geluk weg. VVW laat blij vlagen ook weer goed combinatievoetbal zien en stemt de trainer maar ook de toeschouwers tevreden. In de 40ste min. een foute inspeelpass van Bart Boos waardoor VIOS er snel met de counter uitkomt met veel geluk gaat de bal niet in het doel en zo gaat VVW met 1-0 de rust in.
In de 2e helft start Rob Neuvel voor de aan zijn lies geblesseerd geraakte Raymon Koning. VVW tikt de bal rond maar verder dan de rand 16 komt men niet. Op de een of andere manier lijkt het dat spelers niet van die afstand op doel willen schieten maar de bal steeds verder willen brengen en dat betekend dat VIOS de aanval eenvoudig kan afbreken. Uit een vrije trap van Joris Schouten weet Bart Boos de bal bijna nog in het doel te glijden maar komt een paar cm te kort. VIOS houdt het geloof in eigen kunnen en gaat nog voor de gelijkmaker. Wederom uit een vrije trap maar weer is het Marco Smit die met een fantastische redding de bal naast het doel weet te tikken. Op het moment dat je denkt VVW neemt genoegen met de 1-0 is het de keeper van VIOS die VVW letterlijk een handje helpt en de bal zo voor de voeten van de altijd op het juiste plekje staande Rob Neuvel weet te krijgen die met dit kadootje wel raad weet en de bal eenvoudig in het doel kan schuiven. 2-0. Het moet gezegd VIOS blijft voetballen en probeert van alles maar Marco Smit en zijn verdedigers houden vandaag kost wat het kost de nul. Dan krijgt VVW ineens veel ruimte en dat leid nog tot een 2-tal kansjes voor Max Keizer maar deze staat vandaag niet op scherp en het blijft bij 2-0. Een hogere score zou anders ook wel geflatteerd zijn geweest. Kortom een bij vlagen aardig spelend VVW, met een hoofdrol voor Marco Smit en zijn verdedigers, en de nimmer verzakende John de Wit die op het middenveld de lakens uitdeelt. Voor trainer Marco Boots en assistent Barry Kaatee is er nog wel wat werk aan de “winkel” om de wisselvalligheid om te buigen naar een constantere speelstijl. Maar daar heeft iedereen wat VVW een warm hart toe draagt absoluut vertrouwen in. De blinde poule werd deze dag gewonnen door Dirk de Vries.
Aanstaande zondag 18 oktober speelt V.V.W.1 uit in en tegen Winkel. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark Winkel. De selectie rekent weer op uw steun als trouwe supporters. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug op de V.V.W. website in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort