Winkel voetbalt 1 helft, en VVW zet kansen niet om in doelpunten!

19-10-2015

Winkel - VVW 2-1 (2-1)
Soms heb je een hele slechte dag als reporter van VVW afgelopen zondag tegen Winkel was dat zo’n dag. Waar zal ik mee beginnen. De opstelling: Uiteraard kan ik niet weten wat de beweegredenen van de trainersstaf is geweest maar volgens velen met mij een verrassende doch onbegrijpelijke opstelling. De achterhoede is op 2 plaatsen gewijzigd, waar slechts één man afwezig is(Lex Schilperoort), en je een logische vervanger hebt. Uiteindelijk is er besloten om Twan Sijm rechtsback te laten spelen en Ton Kolenberg Linksback, Koen Verlaat stond op zijn vertrouwde positie. Patrick Schilperoort daarentegen staat op rechtsbuiten gepositioneerd. Raymon Koning is afwezig i.v.m. een liesblessure.
De wedstrijd: De 1e helft kenmerkt zich door een veel feller Winkel, scherp in de duels en staan fysiek ook hun mannetje. VVW laat het tegenovergestelde zien, en is daarbij nogal onzorgvuldig in de passing. Winkels wapen is de lange bal naar hun buitenspelers, door vroeg druk te zetten zou dit kunnen neutraliseren, echter VVW doet dat niet constant genoeg waardoor er het nodige gevaar dreigt. Dat leidt in de 7e min. tot een hoekschop, die door Marco Smit slecht wordt verwerkt en voor de voeten valt van de centrale verdediger van Winkel die verwoestend uithaalt en de bal in het doel laat ploffen. VVW komt slechts sporadisch met combinatievoetbal eruit maar echte kansen worden er niet gecreëerd. Toch weet VVW in de 24ste min. op 1-1 te komen wanneer een schot van John de Wit op de kruising uiteenspat en bij Erwin Dol komt. Zijn afgemeten voorzet wordt door, jawel daar is hij weer, Rob Neuvel sierlijk ingekopt. VVW gaat dan proberen ver van het doel te voetballen om Winkel onder druk te zetten. Maar met de gevaarlijke voorhoede van Winkel is dat wachten op snelle counters en die komen er dan ook. Ton Kolenberg heeft zijn handen vol aan zijn directe tegenstander en lijkt niet bij machte om deze behendige voetballer af te kunnen stoppen. Het mag dan ook een wonder heten dat Winkel de bal er niet in krijgt, de paal helpt daarbij ook nog een handje. Uiteindelijk in de 30ste min slaat het noodlot toe, en komt de bal bij de spits van Winkel die onberispelijk inschiet 2-1. In die fase van de wedstrijd had Winkel de wedstrijd kunnen beslissen want de 3 en 4-1 waren dichterbij dan de 2-2 van VVW. Toch komen er kansen voor VVW omdat Winkel schijnbaar onrustig wordt om een voorsprong te verdedigen. Via slecht verdedigen komt de bal wat gelukkig bij Patrick Schilperoort terecht, maar deze weet de bal ver naast het bijna lege doel van Winkel te schieten. Dan bij een actie om de bal lopen Rob Rinkel en Bart Boos ongelukkig tegen elkaar aan waarbij Rob enige tijd versuft blijft liggen. De scheidsrechter besluit om maar direct voor de rust te fluiten.
Het 2e bedrijf: Rob Rinkel is vervangen door Max Keizer en VVW stroopt de mouwen op. Winkel beperkt zich dan, en uiteindelijk de gehele 2e helft, tot het verdedigen van de voorsprong en komt er behoudens een countertje niet echt meer uit. De scheidsrechter: Heel vervelend voor VVW dan is dat de scheidsrechter de vaak overdreven schreeuwende spelers van Winkel in de duels altijd het voordeel van de twijfel geeft wat Winkel een vrije trap en de kostbare tijdwinst oplevert. VVW probeert in de duels juist zolang mogelijk te blijven staan, waar een valpartij veel slimmer geweest zou zijn! En als ze dan vallen staan ze ook gelijk weer op tja… daar “valt” nog veel te leren hoor heren! Kansen genoeg voor VVW maar wat men ook probeert, een bal van Bart Boos buitenkant paal, een kans van Rens Grooteman die te lang werk nodig heeft en zijn fraaie boogbal over het doel ziet verdwijnen, Joris Schouten die zal schot naast het doel ziet verdwijnen, een schot van Erwin wat maar net door de keeper uit het doel kan worden getikt, en nog een kopkans voor Rob Neuvel, de bal wil er niet in. En daar toont men ook gelijk de zwakke plek van dit elftal aan, het ontbreken van een echte scorende spits. Winkel vindt het allemaal best en voetbalt zo lekker de wedstrijd uit. Erwin Dol probeert in de laatste minuten werkelijk nog van alles op links en rechts maar helaas zijn laatste wapenfeit gaat dan ook langs de verkeerde kant van de paal. Resume: Omdat de concurrentie wel wint zakt VVW naar de gedeelte 3e/4e plaats met Blokkers. Winkel doet goede zaken en heeft nog een wedstrijd tegoed. Kleine Sluis wint wederom loopt verder weg en is zo goed als zeker van de 1e periodetitel. Jammer want op basis van de 2e helft verdiende VVW meer. Koppies omhoog, allemaal weer focussen op de eerstvolgende wedstrijd!
Volgende week zondag 25 oktober heeft VVW een vrij weekend!
Op zondag 1 november speelt VVW thuis tegen koploper Kleine Sluis. Aanvang van de wedstrijd 14.00 uur op sportpark de Westrand. De selectie rekent weer op uw steun als trouwe supporters. Foto’s van de wedstrijd vindt u terug in het menu onder Foto's. Door Peter Schilperoort